Έκκληση του Ιάπωνα πρωθυπουργού για αποπυρηνικοποίηση - iefimerida.gr

Έκκληση του Ιάπωνα πρωθυπουργού για αποπυρηνικοποίηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιαπωνία τίμησε την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ. Με αυτή την αφορμή, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν επανέλαβε τις εκκλήσεις του για αποπυρηνικοποίηση και για εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Κατά την διάρκεια τελετής στο πάρκο όπου βρίσκεται το Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός -μετά και την κρίση στην Φουκουσίμα-, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ενεργειακή πολιτική της.

Η Ιαπωνία «πρέπει να στοχεύσει να γίνει μία κοινωνία που δε θα εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια» ανέφερε ο Ναότο Καν.

Από την έναρξη της κρίσης «η εμπιστοσύνη που είχε κάποτε ο λαός της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια έχει ραγίσει» δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι.

Ο απολογισμός εκείνης της βόμβας (στα τέλη του 1945) ήταν 140.000 νεκροί, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης.

Αρκετές χιλιάδες πολίτες πέθαναν αργότερα από διάφορες αρρώστιες και τραύματα. Σήμερα, ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 269.446 νεκρούς.

Τρεις ημέρες μετά την επίθεση στη Χιροσίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Έξι ημέρες αργότερα, η Ιαπωνία παραδόθηκε.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιροσίμα 66η επέτειος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ