Σε αυτό το μικρό «διαμάντι» στο Παλαιό Φάληρο μπορεί να γευτεί κανείς 600 ετικέτες εκλεκτών κρασιών [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε αυτό το μικρό «διαμάντι» στο Παλαιό Φάληρο μπορεί να γευτεί κανείς 600 ετικέτες εκλεκτών κρασιών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι και τόσο μακριά από το πολύβουο «χιπστερικό» και «αβάν γκαρντ» μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας, αλλά ούτε και τόσο κοντά ώστε να χάνεται μέσα στον ορυμαγδό του «οινικού» παραληρήματος που έχει πλήξει εδώ και μερικά χρόνια τους Έλληνες, ένα πολύ ιδιαίτερο wine restaurant bar υπηρετεί την υψηλή τέχνη του κρασιού, διακριτικά και δίχως τυμπανοκρουσίες.

Ο λόγος για το «Petit Sommelier», στα ελληνικά «Ο Μικρός Οινοχόος», που «αναγκάζει» τους απανταχού λάτρεις του εκλεκτού οίνου (αλλά και των αποσταγμάτων, της σαμπάνιας κ.α.) να μετοικήσουν προς τα νότια και αφεθούν στην ήρεμη απόλαυση της υψηλής οινοποσίας στον άνετο χώρο του, αλλά και στην καταπράσινη αυλή του τα καλοκαίρια.

Η wine list ατέλειωτη, με ετικέτες (600) από όλο τον κόσμο, για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες, συνοδευόμενη από ένα μικρό, αλλά αξιολογότατο μενού πιάτων που, χωρίς να εντυπωσιάζουν, αφήνουν μία επίγευση ποιότητας και σωστής διαχείρισης των υλικών.

Για τον «Μικρό Οινοχόο» μας έχουν γραφτεί πολλά. Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες απόψεις από έγκυρα περιοδικά και ιστότοπους:

Για πρώτη φορά στα Ελληνικά εστιακά δρώμενα δημιουργείται ένα «wine bar restaurant» που δίνει προτεραιότητα στο κρασί, την σαμπάνια και τα spirits.

Το "Le Petit Sommelier" βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και διατηρεί μια υπόγεια κάβα με 600 διαφορετικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων από κάθε γωνιά του πλανήτη.Την κάβα του μπορείτε να την επισκεφτείτε για να διαλέξετε το κρασί που θα θέλατε να απολαύσετε με το δείπνο σας, με κάποιο ελαφρύ συνοδευτικό ή ακόμη και μόνο του.

Ο Chef δημιουργεί ευφάνταστες αλμυρές εκπλήξεις -που «χτίστηκαν» κατ' αποκλειστικότητα για να συνυπάρξουν με το κρασί ή το spirit επιλογής- αλλά και σε μια πλήρη Κάρτα Μενού που δίνει νέα πνοή σε συνθέσεις γεύσεων από τη Μεσόγειο. Το ψωμί και τα περισσότερα γλυκά παρασκευάζονται αποκλειστικά εντός του εστιατορίου. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η υπέροχη καταπράσινη αυλή με την θαλασσινή αύρα του Παλαιού Φαλήρου το μοντέρνο μινιμαλιστικό διάκοσμο αποπνέει μια φινέτσα, μια ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει και σε προϊδεάζει ευχάριστα για τη συνέχεια της βραδιάς. Εξαιρετικά malt, φίνες σαμπάνιες και εξαιρετικά αποστάγματα θα ξεκινήσουν ή θα ακολουθήσουν ένα μοναδικό δείπνο.

Η θετική ενέργεια του χώρου μαζί με τις άφθονες οινικές επιλογές, τη μουσική, την άψογη και διακριτική περιποίηση οδηγεί ένα δείπνο σε επιτυχημένες συνεργασίες.

Γνωρίζοντας ότι σημαντική παράμετρος ενός επιτυχημένου επαγγελματικού γεύματος είναι η διάρκειά του, το εστιατόριο προσφέρει άψογη, γρήγορη και κυρίως διακριτική εξυπηρέτηση.

Καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους από την αρχή. «Ο μικρός οινοχόος» κάθε άλλο παρά μικρός είναι. Επιπλέον, για όσους το κρασί είναι μια terra incognita, ουδείς φόβος. Το «Le Petit Sommelier» είναι ένα πολύ καλό εστιατόριο. Φτιαγμένο με γούστο, έχει άνετους εσωτερικούς χώρους και το κυριότερο (καλοκαίρι γαρ ) μια συμπαθητικότατη δροσερή αυλή. Απλά, στην περίπτωσή του υπάρχει κι ένα κερασάκι στην τούρτα: το κρασί ως ολοκληρωμένη πρόταση, που του δίνει το δικαίωμα στον τίτλο wine restaurant. Με πολύ καλές επιλογές, μεγάλη λίστα, κρασί σε ποτήρι και το κυριότερο, έμψυχο υλικό που διαχειρίζεται όλα αυτά προς όφελος της απόλαυσης του πελάτη, ο χώρος χτυπάει το στόχο του διάνα.

Τούτων λεχθέντων, ας μπούμε στις λεπτομέρειες. Καταρχάς, όσον αφορά την ατμόσφαιρα και το κοινό, το στοιχείο της νεανικότητας βάζει μια χαριτωμένη και ανάλαφρη σφραγίδα. Η γενική εικόνα είναι ευχάριστη και το περιβάλλον ήσυχο. Στο διά ταύτα τώρα, αρχής γενομένης από το κρασί. Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικός οινόφιλος, ζητήστε να σας ξεναγήσουν στο κελάρι. Αυτό που θα δείτε θα σας πείσει ότι «εδώ κάτι τρέχει» και ότι αξίζει τον κόπο να δεχτείτε και να υιοθετήσετε προτάσεις. Όμως ακόμα και ο πιο φανατικός οινόφιλος, εκτός από ενδιαφέρον στο ποτήρι, αναζητά την ίντριγκα και στο πιάτο. Βλέπετε, εμείς οι Ευρωπαίοι, σε αντίθεση με τους Αγγλοσάξονες, είμαστε food drinkers. Χωρίς να υπόσχεται αστέρια, ο «Petit Sommelier» είναι νόστιμος και αξιοπρεπής, με ελεγχόμενες αδυναμίες. Σίγουρα, πάντως, είναι εξίσου καλός, συχνά και καλύτερος από πολλά ηχηρά, πλην όμως άνευ περιεχομένου, ονόματα της αθηναϊκής εστίασης. Επιπλέον, είναι και λογικός σε επίπεδο χρέωσης. Μια νόστιμη (αν και λίγο αλμυρή ) τάρτα με μαριναρισμένη σαρδέλα, ντομάτα κονφί και πάστα ελιάς σε συνδυασμό με τορτελίνι γεμιστά με φουαγκρά κι ένα ζελέ βερίκοκου με ρυζόγαλο μαστίχας και παγωτό βανίλιας προτείνονται στα € 26 και αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους. Ξεσκονίζοντας το μενού, αν θέλουμε, μπορούμε να βρούμε αδυναμίες και να «βυζαντινολογήσουμε».

Θα ήταν άδικο και αποπροσανατολιστικό όμως, πολύ απλά γιατί ο «Petit Sommelier» προσφέρει ευχάριστο φαγητό με δημιουργικές πινελιές, μια εξαιρετική προσέγγιση του κρασιού, πολύ καλά επιδόρπια και όλα αυτά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με τη βοήθεια αξιόπιστου προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ