Αποκάλυψη σοκ: Πληροφοροδιότης του FBI είχε επαφές με τον Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Αποκάλυψη σοκ: Πληροφοροδιότης του FBI είχε επαφές με τον Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε στενές σχέσεις με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οκτώ χρόνια πριν από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, φιλοξενούν σε ρεπορτάζ τους, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η εφημερίδα Washington Times.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένας πληροφοριοδότης του FBI, ο οποίος είχε εργαστεί ως οδηγός του ακραίου Αιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν, συναντήθηκε με τον Μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου, σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις.

Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη «αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ».

Πάντως, ούτε το Κογκρέσο ούτε η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου γνώριζαν για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη, παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τις επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Τώρα, η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του FBI και της CIA, καταγγέλοντας, ότι στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους και του προκατόχου του Μπιλ Κλίντον, χάθηκαν 10 ευκαιρίες για την αποκάλυψη τρομοκρατικών σχεδίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ