Το δείπνο για οκτώ στο Αλάτσι το περασμένο καλοκαίρι όπου γεννήθηκε η ιδέα για «Το Ποτάμι» του Θεοδωράκη - iefimerida.gr

Το δείπνο για οκτώ στο Αλάτσι το περασμένο καλοκαίρι όπου γεννήθηκε η ιδέα για «Το Ποτάμι» του Θεοδωράκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαχωρίζοντας τη θέση του από τις απόψεις του Πέπε Γκρίλο που το περασμένο καλοκαίρι ήταν θέμα συζήτησης στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ήδη το περασμένο καλοκαίρι σε δείπνο στο Αλάτσι αποκάλυψε πως είχε σχηματοποιήσει την ιδέα και το περίγραμμα για την ίδρυση του κόμματός του.

Την αποκάλυψη κάνει μέσω facebook o Νίκος Μπίστης, εξηγώντας πως είχε προτείνει στον Σταύρο Θεοδωράκη να ηγηθεί της Ελιάς. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Απο χθες το απόγευμα κανάλια και ραδιοσταθμοί μεταδίδουν την είδηση , οτι είχα προτείνει στον Σταύρο Θεοδωράκη να ηγηθεί της Ελιάς. Να πως έχουν τα πράγματα. Το καλοκαίρι του 2013 με μια ομάδα φίλων προετοιμάζαμε αυτό που ξεκίνησε το φθινόπωρο και ολοκληρώνεται την άλλη βδομάδα με την Συνδιάσκεψη της Ελιάς. Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε διερευνητικές επαφές -για να συμμετάσχουν με ηγετικό ρόλο - με φίλους όπως ο Σταύρος, ο Τάσος Γιαννίτσης και άλλοι.

Με το Σταύρο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία, αμοιβαία εκτίμηση και ....το Protagon. Συναντηθήκαμε στο Αλάτσι με άλλους 6 κοινούς μας φίλους που είχαν συμμετοχή στις διαδικασίες. Ηταν μια πολυ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν καταλήξαμε αλλα ηταν προφανές οτι υπήρχε διάσταση απόψεων. Ο Σταυρος ζήτησε μια μέρα για να καταλήξει. Απο την δικη μου πλευρά του εξέθεσα το σχέδιο που σε γενικές γραμμές υλοποιείται σήμερα και δεν νομίζω οτι έχει νόημα να το εκθέσω. Ο Σταύρος εξέθεσε το σχέδιο που απο χθες υλοποιεί.

Τα βασικα σημεία ήσαν τα εξής: καμία σχεση με τα υπάρχοντα πολιτικα κόμματα και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Κατευθείαν επαφή με τους πολίτες μέσω των social media. Διευκρινίζοντας οτι δεν έχει καμία σχεση με τις απόψεις του Πεπε Γκριλο - που ηταν της μόδας εκείνες τις μέρες- τόνισε οτι η εκλογική πρακτική του αποτελεί παραταύτα παράδειγμα προς μίμηση. Μας είπε οτι το όποιο εγχείρημα πρέπει να εμφανιστεί λίγο πριν απο τις ευρωεκλογές, ωστε να μην φθαρεί παίρνοντας θέση σε ζητήματα ακανθώδη, εν μέσω της κρίσης. Του αντέτεινα τα γνωστά: οτι δεν υπάρχει παρθενογέννεση στην πολιτικη, οτι η μιντιακή δημοκρατία ειναι προβληματική, οτι το πράγματι νέο ειναι συνδυασμός του νέου σε ιδέες και πρόσωπα και του παλιού που δοκιμάστηκε και άντεξε.

Την άλλη μέρα έφυγα για διακοπές. Θυμάμαι οτι μπαίναμε στο λιμάνι της Σύμης , όταν κτύπησε το τηλέφωνο. Συνεπέστατος ο Σταύρος αφου μου είπε πόσο τον τιμά η πρόταση, πρόσθεσε οτι δεν θα αναμιχθεί , θα παρακολουθήσει και θα στηρίξει απο κάποια απόσταση το οποιο ενωτικό εγχείρημα, στο βαθμό που θα συμφωνεί μαζι του.

Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Όμως στην Δημοκρατία ολα τα λουλούδια πρέπει να μπορούν να ανθίσουν, αν έχουν κάτι να πουν. Με την σειρά μου και εγώ θα παρακολουθήσω το εγχείρημα του Σταύρου αλλα είναι αυτονόητο οτι θα εργαστώ για την επιτυχία της Ελιάς.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ