Ρατσιστικό ντελίριο στην Ουγκάντα -Εφημερίδα δημοσίευσε λίστα με 200 ονόματα ομοφυλόφιλων - iefimerida.gr

Ρατσιστικό ντελίριο στην Ουγκάντα -Εφημερίδα δημοσίευσε λίστα με 200 ονόματα ομοφυλόφιλων

Ρατσιστικό ντελίριο στην Ουγκάντα -Εφημερίδα δημοσίευσε λίστα με 200 ονόματα ομο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις μία ημέρα πέρασε από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ουγκάντα υπέγραψε το νέο νόμο της ντροπής, κατά των ομοφυλοφίλων και ήδη το ρατσιστικό ντελίριο, έχει χτυπήσει «κόκκινο» στη χώρα. Μία εφημερίδα κυκλοφόρησε με λίστα 200 ονομάτων γκέι, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν αποκαλύψει δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Εκτεθειμένοι», η εφημερίδα Red Pepper κυκλοφόρησε με τα ονόματα και αρκετές φωτογραφίες των ανθρώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Ανάμεσά τους είναι ένας γνωστός γκέι ακτιβιστής, ο Πέπε Τζούλιαν Ονζιεμά, αλλά και ένας σταρ της hip-hop στη χώρα, όπως και ένας καθολικός ιερέας.

Ελάχιστοι δηλώνουν δημόσια στην Ουγκάντα πως είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κυκλοφορήσει μία τέτοια λίστα. Αλλη εφημερίδα, το 2011, είχε δημοσιεύσει επίσης ονόματα, ζητώντας να εκτελεστούν οι γκέι. Λίγες ημέρες αργότερα, ένας ακτιβιστής δολοφονήθηκε επειδή το όνομά του ήταν στη λίστα.

Ο νέος νόμος απαγορεύει το σεξ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τα τιμωρεί έως και με ισόβια φυλάκιση. Υπογράφοντάς το σχετικό διάταγμα κατά των ομοφυλόφιλων, ο πρόεδρος της χώρας, δήλωσε πως το μέτρο είναι απαραίτητο γιατί η Δύση προωθεί την ομοφυλοφιλία στην Αφρική και έκλεισε τα αφτιά του στην παγκόσμια κατακραυγή, που έχει προκαλέσει αυτή η κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ