H NASA βρήκε ενδείξεις τρεχούμενου νερού στον Άρη - iefimerida.gr

H NASA βρήκε ενδείξεις τρεχούμενου νερού στον Άρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που απεικονίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια την επιφάνεια του Άρη δείχνουν πως είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον κόκκινο πλανήτη.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το δορυφόρο της NASA στον Άρη και αποκαλύπτουν διαβρώσεις του εδάφους που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν μόνο από τη ροή νερού.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα των New York Times η ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον Άρη είναι βέβαιο πως θα φουντώσει εκ νέου τις εικασίες της επιστημονικής κοινότητας για την πιθανότητα ζωής στον πλανήτη και κυρίως για την ύπαρξη μικροοργανισμών, αφού σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα η ζωή γεννιέται μόνο όταν υπάρχουν ρευστό νερό, οργανικά μόρια (με βάση τον άνθρακα) και μια πηγή ενέργειας.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι υπάρχει πάγος στην επιφάνεια του Άρη, αλλά οι χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν ζωή σταματούν όταν παγώνει το νερό. Για αυτό τον λόγο η ανακάλυψη της ύπαρξης τρεχούμενου νερού θα δώσει νέα ώθηση στην έρευνα για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.

Πάντως τα ειδικά μηχανήματα της NASA συνεχίζουν να μην εντοπίζουν τρεχούμενο νερό στην επιφάνεια του Άρη, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί οι ποσότητες είναι πάρα πολύ μικρές.

H NASA βρήκε ενδείξεις τρεχούμενου νερού στον Άρη  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ