Μία Ελληνίδα πήγε και κινηματογράφησε τη σκληρή ζωή των θαλάσσιων νομάδων της Μαλαισίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Μία Ελληνίδα πήγε και κινηματογράφησε τη σκληρή ζωή των θαλάσσιων νομάδων της Μαλαισίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ειδυλλιακές κοραλλιογενείς νήσους της ανατολικής Μαλαισίας, οι ολοένα και αυστηρότεροι νόμοι απαγόρευσης της αλιείας καθιστούν τη ζωή των ντόπιων ολοένα δυσχερέστερη, σε σημείο να πρέπει κάποια στιγμή να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για την επιβίωσή τους.

Η καθημερινή διαβίωση ήταν κάποτε απλούστατη για τους κατοίκους του νησιού, η εύρεση όμως φαγητού έχει γίνει ολοένα και δυσκολότερη.

Πλέον βρίσκονται ανάμεσα σε δύο επιλογές: είτε να μείνουν και να κινδυνεύσουν να λιμοκτονήσουν, είτε να μετοικήσουν στο άστυ.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουν καν τη δυνατότητα επιλογής: η φυγή στην πόλη είναι η μόνη λύση, με τα πράγματα όμως εκεί να μην είναι καθόλου όπως τα περιμένουν.

Το ντοκιμαντέρ διερευνά τη σχέση μεταξύ χρήματος και επιλογής, καθώς και τα αδιέξοδα που θέτει ο σύγχρονος κόσμος.

Επιπλέον, με ολοένα και περισσότερους τουρίστες σε αναζήτηση ολοένα και πιο απομακρυσμένων τουριστικών προορισμών, οι ειδυλλιακοί νήσοι της Μαλαισίας απειλούνται από τους ίδιους τους λάτρεις τους.
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ