Η λευκή απεργία δεν είναι δικαίωμα, ούτε η μη είσπραξη δημοσίων εσόδων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εισπράττουν υπονομεύουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο MEGA, προσθέτοντας ότι τα πειθαρχικά που θα επιβάλλουν κυρώσεις στους παρανομούντες θα αλλάξουν και οι παραβάσεις θα κρίνονται με βάση την αναλογικότητα.
Ο δημόσιος τομέας πρέπει να γίνει αποδοτικός, να εισπράττει, για να δουλεύουν σωστά τα νοσοκομεία και τα σχολεία και στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε συναίνεση, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να σπάσει το πελατειακό και κομματικοκρατικό σύστημα και να αξιοποιηθούν τα καλύτερα στελέχη.
Ερωτηθείς για την ΕΡΤ, απάντησε ότι υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός που θα συμπεριλάβει όλα τα δημόσια ΜΜΕ, με στόχο μια μεγάλη αναδιοργάνωση και την εξεύρεση μιας ενιαίας λύσης.
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, είπε ότι θα ανακοινώσει τις βασικές κατευθύνσεις αυτής της λύσης, ενώ τοποθέτησε τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς το τέλος Αυγούστου.
Ως προς την απεργία των ταξί, είπε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υπερβεί κάθε όριο της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού, επέρριψε πολιτικές ευθύνες και επέκρινε προσωπικά τον αρχηγό της ΝΔ ότι καθυστέρησε να πάρει θέση κατά της απεργίας.
Κατεύθυνσή μας, είπε, είναι να απαλείψουμε τα κριτήρια που κρατούν κλειστό το επάγγελμα και συντηρούν την αδιαφάνεια και τα κληρονομικά δικαιώματα και να προχωρήσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του επαγγέλματος, το οποίο αποτελεί συστατικό μέρος του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Οι όροι είναι σαφείς, σημείωσε, και κάλεσε τη ΝΔ να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την οριστική ρύθμιση.
Αντίθετος ο Γιάννης Μανώλης
«Θερμό φθινόπωρο» προέβλεψε ο πρώην βουλευτής και γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τις τοποθετήσεις στελεχών της για τη δημόσια διοίκηση.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Μανώλης υποστήριξε ότι τα περί επιβολής κυρώσεων για «λευκή απεργία» και «αργομισθία» αποτελούν «δικαιολογία για απολύσεις».
«Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιος εργάζεται ή ποιος δεν εργάζεται; ποιος κάνει λευκή απεργία; Αυτό είναι μια δικαιολογία να έρθει κάποιος και να πει ότι απολύονται αυτοί οι άνθρωποι επειδή δεν δουλεύουν. Από πού προκύπτουν τέτοιες διαδικασίες για τον κ. Μόσιαλο ή για τον οποιοδήποτε κυβερνητικό εκπρόσωπο ή οποιονδήποτε υπουργό;», διερωτήθηκε, ενώ υποστήριξε ότι διογκώνεται το δημόσιο τομέα με νέες δομές και από την άλλη περικόπτονται επιδόματα και μισθοί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ