Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες]

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι προτιμούν να φύγουν πολύ μακριά από τη δουλειά και τα προβλήματά της. Αλλοι πάλι επιλέγουν μία πιο κοντινή απόδραση. Γεγονός είναι, πάντως, πως μερικοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη επιλέγουν συνήθως τα ίδια μέρη για τις διακοπές τους.

Από τις εξορμήσεις για σκι του Πρίγκιπα Κάρολου και του Βλαντιμίρ Πούτιν, έως τις βόλτες στις παραλίες που κάνει ο Ντέιβιντ Κάμερον και τη λατρεία του Φρανσουά Ολάντ για τις κοσμοπολίτικες Κάνες, το Bloomberg κατέγραψε πού κάνουν διακοπές κάποιοι από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μπαράκ Ομπάμα
Η πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ πρέπει να ξέρει κάθε γωνίτσα του Martha's Vineyard. Οσο ζουν στο Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ και οι δύο κόρες τους, έχουν βρεθεί αμέτρητες φορές στο κοσμικό νησάκι στη Μασαχουσέτη. Το μόνο που άλλαξε ήταν πως πέρυσι «έκλεισαν» ένα μικρότερο σπίτι -το προηγούμενο που χρησιμοποιούσαν πουλήθηκε-, αλλά και πάλι είχαν θέα στον Ατλαντικό και μία πισίνα στη διάθεσή τους.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τζον Κέι
Λάτρης του γκολφ και της Χαβάης είναι ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που έχει αγοράσει σπίτι εκεί. Μάλιστα, επειδή έχουν και τη συγκεκριμένη κοινή αγάπη με τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συζητήσει πολιτικά θέματα με ένα μπαστούνι του γκολφ στο χέρι.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πρίγκιπας Κάρολος
Ανθρωπος της συνήθειας ακόμη και στις διακοπές του, εδώ και τρεις δεκαετίες πάντα επιλέγει το Γκαουμπίντεν, στην Ελβετία. Στο παρελθόν έχει βρεθεί εκεί με τους γιους του, ενώ πλέον ταξιδεύει με τη συντροφιά της Καμίλα, η οποία όμως -σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Κάρολο- δεν δείχνει απολύτως κανένα ενδιαφέρον για το σκι.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ντέιβιντ Κάμερον
Ζώντας καθημερινά στο μουντό Λονδίνο, λογικό είναι να αναζητά θερμότερα κλίματα για τις διακοπές του. Πέρυσι ο Βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Σαμάνθα, εθεάθησαν σε πολυπληθή παραλία της Κορνουάλης, όπου δύσκολα θα τους ξεχώριζε κανείς από τους υπόλοιπους λουόμενους.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Φρανσουά Ολάντ
Οι Κάνες έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Γάλλου προέδρου, που έχει φροντίσει να αγοράσει τρία εξοχικά στην πόλη και τη γύρω περιοχή. Παρόλα αυτά τον περασμένο Αύγουστο προτείνει να μείνει πιο κοντά στο σπίτι του και έκανε διακοπές στο Pavillon de la Lanterne, στις Βερσαλλίες.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Βασιλιάς Χουάν Κάρλος
Μαζί με τη βασίλισσα Σοφία παίρνουν το δρόμο για τη Μαγιόρκα κάθε καλοκαίρι, όπου βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα. Μάλιστα, πολλές φορές ο βασιλιάς μετέχει σε αγώνες με σκάφη που γίνονται εκεί κάθε Αύγουστο.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Στίβεν Χάρπερ
Οπως και άλλοι πριν από εκείνον, ο πρωθυπουργός του Καναδά τρελαίνεται για το Γκατινό και τη λίμνη Χάρινγκτον όπου βρίσκεται η επίσημη θερινή πρωθυπουργική κατοικία. Εκεί έχει φιλοξενήσει και αρκετούς ξένες ηγέτες, όπως η Ανγκελα Μέρκελ.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Βασίλισσα Ράνια
Μπορεί τη μία ημέρα να δειπνήσει με τους Σαρκοζί στη νότια Γαλλία και την επομένη να συναντήσει τον Πάπα στο Βατικανό, αλλά η αγαπημένη της διαφυγή είναι πιο κοντά στο σπίτι της. Σύμφωνα με την ίδια, τα τελευταία 11 χρόνια η Ακαμπα είναι το μέρος που επιλέγει για τις διακοπές της, η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας.

Πού κάνουν διακοπές οι ισχυροί του πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Βλαντιμίρ Πούτιν
Πολύ πριν το Σότσι αναλάβει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που μόλις ολοκληρώθηκαν, ο Ρώσος πρόεδρος είχε δείξει την αγάπη του στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας. Παραδοσιακά, άλλωστε, οι ηγέτες της Ρωσίας έκαναν εκεί διακοπές. Ο Πούτιν έχει έναν παραπάνω λόγο, αφού είναι δεινός σκιέρ και συχνά «αλωνίζει» τις χιονισμένες πλαγιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ