Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθήκοντα μεταβατικού προέδρου της χώρας ανατέθηκαν στον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, τον στενότερο συνεργάτη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλιας Τιμοσένκο, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών.

«Η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο Τουρτσίνοφ.

Ο Τουρτσίνοφ, ηλικίας 49 ετών, κατάγεται από την ίδια πόλη με τη Γιούλια Τιμοσένκο, το Ντνιπροπετρόβσκ στα νοτιοανατολικά της χώρας, και κατέχει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Η ίδια η Τιμοσένκο, ξεκαθάρισε το απόγευμα της Κυριακής ότι δεν θέλει να αναλάβει θέση πρωθυπουργού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνομίλησε, επίσης την Κυριακή, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο συμφώνησε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η Ουκρανία να προασπίσει την «εδαφική της ακεραιότητα» και να αποκτήσει μια «λειτουργική κυβέρνηση».
Μια νέα εποχή ξεκινάει για την Ουκρανία, την επομένη της εκδίωξης του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς από την εξουσία και οι βουλευτές της χώρας αρχίζουν να θέτουν σε εφαρμογή τους νέους θεσμούς
«Αυτή η μάχη πρέπει να μας δώσει τη δύναμη και την ενότητα ενός σύγχρονου πολιτικού έθνους που θέλει να φέρει την χώρα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ενωση» δήλωσε ο νέος πρόεδρος, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με την Μόσχα «σε μια νέα βάση ισότητας και συνεννόησης, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν την ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας» όπως είπε.

Η Τιμοσένκο θα συναντήσει «λίαν προσεχώς» την Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε ήδη τηλεφωνικά, όπως έγινε γνωστό από την ουκρανική προεδρία.
Νέες εκλογές προβλέπονται για τις 25 Μαίου. Η Ρωσία από την πλευρά της ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουκρανία.
Τη Δευτέρα το πρωί το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ενώ ο Τουρτσίνοφ έδωσε διορία ως την Τρίτη για μια νέα κυβέρνηση ενότητας, ενώ κατήγγειλε τον πρώην πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τον πρωθυπουργό Νικόλα Αζάροφ ότι εξαθλίωσαν οικονομικά τη χώρα.

Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, o νέος πρόεδρος που θέλει να κάνει την Ουκρανία ευρωπαϊκή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ