Πώς ποζάρoυν για selfies σε κάθε γωνιά του πλανήτη -Οι χαμογελαστές Βραζιλιάνες, οι σκυθρωπές Ρωσίδες - iefimerida.gr

Πώς ποζάρoυν για selfies σε κάθε γωνιά του πλανήτη -Οι χαμογελαστές Βραζιλιάνες, οι σκυθρωπές Ρωσίδες

Πώς ποζάρoυν για selfies σε κάθε γωνιά του πλανήτη -Οι χαμογελαστές Βραζιλιάνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση είναι πλέον παγκόσμια. Τεντωμένο χέρι, πόζα και κλικ. Οι selfies είναι από πέρυσι η νέα... μάστιγα των social media. Αλλά όπως αποδεικνύεται δεν «αυτοφωτογραφίζονται» με τον ίδιο τρόπο οι κάτοικοι κάθε πόλης.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο για παράδειγμα, χαμογελάνε. Ενώ στη Νέα Υόρκη το κεφάλι έχει συνήθως μία κλείσει, για να βρει το φωτογράφος-μοντέλο την καλύτερη γωνία. Πρόκειται για μία νέα μελέτη για την «επιστήμη» των selfies που αποδεικνύει πώς προκύπτουν διαφορετικές πόζες από κάθε πόλη.

Συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση σε 656.000 φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Instagram από τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, το Βερολίνο, την Μπανγκόκ και το Σάο Πάολο. Τι ανακάλυψαν λοιπόν οι ερευνητές; Σύμφωνα με το συμπέρασμα, που δημοσιεύει η Daily Mail, οι γυναίκες βγάζουν πολύ συχνότερα selfies από ότι οι άνδρες. Επίσης, οι θηλυκές πόζες είναι πιο ακραίες, ιδιαίτερα στο Σάο Πάολο, ενώ όπως είναι λογικό οι άνθρωποι που «αυτοφωτογραφίζονται» είναι κατά κύριο λόγο νεαροί, με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Μπανγκόκ (21) και μεγαλύτερο στη Νέα Υόρκη (25.3).

Επιπλέον, όσοι υποστηρίζουν πως οι Μοσχοβίτες είναι πιο σκυθρωποί άνθρωποι, επιβεβαιώνονται και από τις selfies. Στην Μπανγκόκ και το Σάο Πάολο χαμογελούν περισσότερο, ενώ οι Ρώσοι έχουν συνήθως πιο θλιβερό ύφος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της μελέτης εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις instagram selfies
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ