Η επιστροφή του βινύλιου: Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σαββόπουλος σε ιστορικές επανεκδόσεις έργων τους - iefimerida.gr

Η επιστροφή του βινύλιου: Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σαββόπουλος σε ιστορικές επανεκδόσεις έργων τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια vintage διάθεση, με έντονα στοιχεία υψηλής καλλιτεχνίας φαίνεται να ανθεί στην Ελλάδα. Η επιστροφή, για τα καλά, του βινύλιου σε σχέση με τα κλασικά dvd και τις λοιπές μορφές οπτικοακουστικής τεχνολογίας, δίνουν έναν τόνο στην ελληνική δισκογραφία.

Οπως σημειώνει και η Καθημερινή, μια καινούργια εταιρεία (με το ιδιαίτερο όνομα «Sui Generis»), σκοπεύει να μπει για τα καλά στο χώρο της δισκογραφίας, όχι με νέες παραγωγές αλλά με νέα «τοποθέτηση» παλιών έργων σπουδαίων καλλιτεχνών. Μόνο που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αυτά τα έργα -καίτοι θα είναι σε βινύλιο- θα ακούγονται σαν καινούργια.

Σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης (ενώ ακολουθούν και άλλοι) θα δουν έργα τους να βγαίνουν ξανά, εντελώς φρέσκα και ανανεωμένα, και μάλιστα στο βινύλιο.

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτά τα έργα, με αισθητική και σεβασμό, αλλά και να βάλει το... φετιχιστικό βινύλιο ξανά στο μυαλό του αγοραστικού κοινού. Αλλωστε, ήδη, η αγορά των LP έχει ανέβει κατά 40% το τελευταίο διάστημα, κάτι που δείχνει πως ο κόσμος αρχίζει να ψάχνει το... παρελθόν, αδιαφορώντας για το «άψυχο» τεχνολογικό παρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ