Χωρίς την υπογραφή της Μόσχας η συμφωνία στην Ουκρανία -Κρεμλίνο: Στηρίζουμε αλλά δεν υπογράφουμε - iefimerida.gr

Χωρίς την υπογραφή της Μόσχας η συμφωνία στην Ουκρανία -Κρεμλίνο: Στηρίζουμε αλλά δεν υπογράφουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αποστάσεις από το μεσολαβητικό ρόλο των Δυτικών εξακολουθεί να τηρεί η Μόσχα, καθώς όπως διευκρίνισε, δεν υπέγραψε τη συμφωνία που επετεύχθη με ευρωπαϊκή μεσολάβηση για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν στηρίζει το συμβιβασμό του Ουκρανού προέδρου με την αντιπολίτευση.

Η συμφωνία υπεγράφη «με την μεσολάβηση της γερμανικής, της πολωνικής και της γαλλικής διπλωματίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ΥΠΕΞ. Το γεγονός ότι ο Ρώσος διπλωματικός απεσταλμένος δεν την υπέγραψε, τονίζεται, «δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει ένα συμβιβασμό» .

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για το θέμα της συμφωνίας, κατά την οποία κάλεσε τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τους «ακραίους που ευθύνονται για τη βία».

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, Λαβρόφ και Αστον συζήτησαν για «τις προοπτικές εφαρμογής της συμφωνίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης δράσης εξτρεμιστικών δυνάμεων», με τον Ρώσο υπουργό να επιμένει για την καταδίκη της δράσης των εξτρεμιστών απο την Ε.Ε..

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές ώστε να υπάρξει συμβολή στην εξομάλυνση της κατάστασης με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και τη νομιμοποίηση των ουκρανικών αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ