H Ryanair απαντά στις καταγγελίες της ΓΣΕΕ: Δεν έχουμε σχέση με τις προσλήψεις -Θέλουμε μόνο εκπαιδευμένο προσωπικό - iefimerida.gr

H Ryanair απαντά στις καταγγελίες της ΓΣΕΕ: Δεν έχουμε σχέση με τις προσλήψεις -Θέλουμε μόνο εκπαιδευμένο προσωπικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις καταγγελίες της ΓΣΕΕ και τις αντιδράσεις για το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι της Ryanair για την εκπαίδευσή τους, απάντησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταρείας για την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κροατία.

«Οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού δεν σχετίζονται με τη Ryanair. Συνεργαζόμαστε με πέντε εταιρείες για τις προσλήψεις που κάνουμε. Εμείς απλά θέλουμε εκπαιδευμένο προσωπικό», δήλωσε ο Τζον Αλμποράντε, ενώ όπως υποστήριξε, στις προθέσεις της Ryanair είναι να υπάρχει στις πτήσεις εσωτερικού τουλάχιστον ένα άτομο στο πλήρωμα καμπίνας που θα γνωρίζει ελληνικά.

Ο ίδιος πάντως, απέφυγε να μιλήσει για το πόσες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Ryanair, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι ο ετήσιος στόχος είναι η διακίνηση 4 εκατ. επιβατών από τα συνολικά 11 αεροδρόμια όπου έχει παρουσία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο η Ryanair, εκτός από την Αθήνα, θα δημιουργήσει βάση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη βάση και στα Χανιά. Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δύο αεροσκάφη, που θα εκτελούν πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Στη Θεσσαλονίκη θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο που θα εκτελεί δρομολόγια προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ ένα ακόμη αεροπλάνο θα σταθμεύει στα Χανιά.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Ryanair, οι προοπτικές της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες. Γι' αυτό το λόγο, η εταιρεία έκοψε 10 δρομολόγια από το Μπέργκαμο της Ιταλίας μεταφέροντας αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών, σχετικά με την τακτική και την πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ. Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου. Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα», τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ