Δέκα δηλητηριώδεις τροφές που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες [λίστα] - iefimerida.gr

Δέκα δηλητηριώδεις τροφές που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να καταναλώνουμε προσεκτικά τα μανιτάρια που θέλουμε να καταναλώσουμε γιατί πολύ απλά μπορεί να οδηγηθούμε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Δεν είναι, όμως, το μόνο τρόφιμο που μπορεί να μας δηλητηριάσει. Υπάρχουν πολλά άλλα, τα οποία καταναλώνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση τα οποία υπό ορισμένς συνθήκες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σκέτο δηλητήριο.

Σύμφωνα με το Onmed.gr, τα 10 τρόφιμα τα οποία υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν δηλητηρίαση είναι τα εξής:

  • Κεράσι

Το κουκούτσι από το κεράσι περιέχει υδροκυανικό οξύ.

  • Μοσχοκάρυδο

Γνωστό παραισθησιογόνο, μπορεί να προκαλέσει παραλήρημα και ψευδαισθήσεις. Μάλιστα, η κατανάλωση 100 περίπου γραμμαρίων μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση.

  • Πατάτα

Τα γλυκοαλκαλοειδή που συσσωρεύονται τόσο στα φύλλα, όσο και στον καρπό της πατάτας με τον καιρό και ιδιαίτερα λόγω της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, διάρροια, έντονο πονοκέφαλο ή σε ακραίες περιπτώσεις το θάνατο.

  • Αμύγδαλα

Το πικραμύγδαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα υδροκυανικού οξέος. Ακόμη και 7-10 ωμά πικραμύγδαλα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους ενήλικες ή θανατηφόρα για τα παιδιά.

  • Μέλι

Το μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση περιέχει επικίνδυνες τοξίνες οι οποίες ονομάζονται γκρεϊγιανοτοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα, αδυναμία, έντονη εφίδρωση, ναυτία και τάση προς έμετο.

  • Τομάτα

Το κοτσάνι και το φύλλο της τομάτας περιέχει αλκαλικές ουσίες που προκαλούν ερεθισμό στο στομάχι.

  • Τόνος

Ο τόνος απορροφά εύκολα υδράργυρο, ο οποίος όταν μπει στο σώμα μας, περνά από τα νεφρά ή μεταφέρεται στον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την παράνοια.

  • Κάσιους

Τα ωμά κάσιους περιέχουν ένα τοξικό έλαιο (urushiol) που υπάρχει επίσης στο δηλητηριώδη κισσό. Τα υψηλά επίπεδα της ουσίας μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα.

  • Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει αρσενικό, μια τοξική ουσία που προκαλεί τάση προς έμετο, πόνο στην περιοχή της κοιλιάς και ίλιγγο. Πάντως, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, είναι πρακτικά αδύνατο να πεθάνει κανείς από υπερβολική κατανάλωση ρυζιού.

  • Ραβέντι (ρήο)

Τα φύλλα του περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο προκαλεί πέτρες στα νεφρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ