Αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε - iefimerida.gr

Αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνδεχόμενη περαιτέρω, «περιορισμένη», βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνει και νέα απομείωση του χρέους, δήλωσε σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Εάν η Ελλάδα χρειασθεί περαιτέρω, περιορισμένη, οικονομική βοήθεια στα τέλη του τρέχοντος έτους, οπότε και λήγει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας , τότε είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό , υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τότε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να αναμένεται κούρεμα του επίσημου τομέα αντίστοιχο με το PSI. «Με τον ίδιο τρόπο που είχαμε ένα κούρεμα 53,5% στο χρέος που κατείχαν οι ιδιώτες επενδυτές ελληνικών ομολόγων, δεν θα υπάρξει ξανά ένα τέτοιο κούρεμα. Τότε είχαμε πει ότι είναι μια μοναδική περίπτωση και δεν θα επαναληφθεί» είπε.
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η νευρικότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών ως προς το εάν το ευρώ θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα έχει ξεπεραστεί. «Έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και συνολικά η ευρωζώνη έχει πλέον επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης , μέτρια αύξηση ομολογουμένως, αλλά αυτό είναι καλύτερο από την ύφεση» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κούρεμα χρέους Σόιμπλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ