Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot - iefimerida.gr

Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot

Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση που αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό τελικά έγινε: η κινέζικη Dongfeng μπήκε στην PSA (Peugeot, Citroen) που ταλανίζεται από αρκετά οικονομικά προβλήματα, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο σε σχέση με αυτόν που ήθελε.

Κι αυτό γιατί η ακόμα πιο μεγάλη συμμετοχή της περιορίσθηκε χάρη στην επέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης, που προφανώς και δεν επιθυμούσε η 2η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να περάσει υπό τον έλεγχο των Κινέζων.

Έτσι το γαλλικό κράτος και η Dongfeng Motor θα επενδύσουν από 800 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα της PSA, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να κατέχουν από 14% των μετοχών. Στο ίδιο ποσοστό θα διαμορφωθεί και η συμμετοχή της οικογένειας Peugeot –από 25,4 που είναι τώρα.

Ο βασικός λόγος για τη δυσχερή θέση της PSA είναι η κρίση στην Ευρώπη και οι μειωμένη ζήτηση καινούργιων αυτοκινήτων, ενώ η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε με την αύξηση κατά 26% των πωλήσεων στην Κίνα.

Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot | iefimerida.gr 0
Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot | iefimerida.gr 1
Τέλος εποχής: Οι Peugeot είναι πλέον μειοψηφία στην Peugeot | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Peugeot
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ