Βροχή τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία -Eφτασαν σχεδόν τα 11 εκατ. σε πέντε μήνες - iefimerida.gr

Βροχή τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία -Eφτασαν σχεδόν τα 11 εκατ. σε πέντε μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόστιμα ύψους 10.839.987 ευρώ επιβλήθηκαν, για αδήλωτη εργασία, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», κατά το διάστημα αυτό ελέγχθηκαν 7.878 επιχειρήσεις, στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 49.126 εργαζομένων, βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.063.
Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια του υπουργείου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα του σχεδίου «Άρτεμις» οφείλεται στο γεγονός ότι «τα νέα θεσμικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, αλλά και οι νέοι τρόποι σχεδιασμού και οργάνωσης των ελέγχων, συναρμόζουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υπηρεσιακή ικανότητα των έμπειρων στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2014, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση, για πρώτη φορά απο το 2009 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ