Guardian: Η βρετανική κυβέρνηση δίνει 2,4 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για να επαναπατρίσει 1.500 μετανάστες - iefimerida.gr

Guardian: Η βρετανική κυβέρνηση δίνει 2,4 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για να επαναπατρίσει 1.500 μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο βοήθειας ύψους 2,4 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα για τον επαναπατρισμό των μεταναστών σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα χθες Τετάρτη 19/02, με τον Βρετανό πρέσβη Τζον Κίτμερ να δηλώνει πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί για πολλούς από τους μετανάστες στην Ελλάδα πρωταρχικό προορισμό:

«Απώτερος στόχος του βρετανικού χρηματοδοτικού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα είναι η μείωση της εισροής παράνομων μεταναστών προς την ίδια την Βρετανία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης».

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τις ελληνικές ακτογραμμές και τα «διάτρητα» σύνορα της χώρας ως τη μεγαλύτερη και ευκολότερη «πίσω πόρτα εισόδου» στην Ευρωπαϊκή Ένωση από μετανάστες προερχόμενους από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στην Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ