Με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, για τη μη φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας των αστυνομικών, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών τονίζει πως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας.Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αφού κ. Πρωθυπουργέ εάν εσείς επιθυμείτε να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη η εργασία μας και δώσετε στους υπηρετούντες στην ΔΙ.ΑΣ το ανάλογο επίδομα εμείς με χαρά θα δεχτούμε την επιπλέον φορολόγηση».
Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού για εντολή που έδωσε να μην φορολογηθεί περαιτέρω το επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων και μάλιστα σε διευκρίνιση αναφέρονται και οι μέτοχοι του επιδόματος αυτού μεταξύ των οποίων και τα μέλη μας που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Είναι πραγματικά τραγελαφικό να δίνεται εντολή να μην φορολογηθεί ένα επίδομα επικινδυνότητας που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και απολύτως φυσιολογικό να χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι μας το γεγονός ως εμπαιγμό .
Οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν κανένα επίδομα επικινδυνότητας αφού είναι σε όλους γνωστό ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από την Ελληνική Πολιτεία.
Ωστόσο κ. Πρωθυπουργέ εάν εσείς επιθυμείτε να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη η εργασία μας και δώσετε στους υπηρετούντες στην ΔΙ.ΑΣ το ανάλογο επίδομα εμείς με χαρά θα δεχτούμε την επιπλέον φορολόγηση.
Έως τότε όμως , θα ήταν σώφρον να πείτε στους συνεργάτες σας να μην εμπαίζουν χιλιάδες συναδέλφους μας, σε μια υπηρεσία που έχει θρηνήσει αρκετούς νεκρούς και τραυματίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, αναφέροντας ίσως για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ότι τους απαλλάσσει από την επιπλέον φορολόγηση του επιδόματος που δεν παίρνουν.
Γενικότερα οι ένστολοι αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που εκτελούν καθήκοντα δικυκλιστή υποφέρουν από ένδεια μέσων και εξοπλισμού, αλλά κυρίως αυτοπεποίθησης , αφού οι περικοπές, τους αφαιρούν κάθε μέρα κομμάτια της αξιοπρέπειας τους.
Μετά από την λίαν επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ατυχή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού ,ίσως θα ήταν χρήσιμη ενός είδους αυτοκριτική, με σκοπό την έναρξη διαδικασιών και αποφάσεων για την αποκατάσταση της αδικίας.