«Στο κυνήγι» όλων των παράνομων οίκων ανοχής βρίσκεται ο Δήμος - iefimerida.gr

«Στο κυνήγι» όλων των παράνομων οίκων ανοχής βρίσκεται ο Δήμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο 3 από τους 300 οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα έχουν άδεια.Γι' αυτό το λόγο ο δήμος ξεκίνησε «εκστρατεία λουκέτων» σε όσους δεν έχουν άδεια λειτουργίας και ήδη έχει κλείσει 199 απο αυτούς.

Όλα αυτά προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 12 Ιουλίου, ο δήμος σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στη σφράγιση 71 και στην επισφράγιση 128 οίκων ανοχής λόγω παραβίασης της σφραγίδας.

Στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι, περίπου 300, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, έχουν σφραγιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, όπως προβλέπεται από το νόμο, αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ.Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: ««στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εκμεταλλευτές των σφραγισμένων οίκων (μισθωτές, ιδιοκτήτες κ.λπ.), παραβιάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρμόδιο γραφείο του δήμου να πραγματοποιεί συνεχείς επανασφραγίσεις».

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει κατάθεση προτάσεων για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου που αφορά την άδεια εγκατάστασης και χρήσης τέτοιων οικημάτων που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ