Μπορεί στο «Ταχυφαγείον το Ελληνικόν» να μη σε σταματήσει η ταμπέλα, αλλά ο κόσμος που σχηματίζει ουρά καθώς και οι γνώριμες μυρωδιές σε κάνουν να σκεφτείς πως κάτι καλό υπάρχει εδώ.
Πρόκειται για ένα μαζαγάκι πάνω στην Κολοκοτρώνη που μετρά μόλις 15 τετραγωνικά, αλλά καταφέρνει να κλείσει μέσα του όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές που έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά των περισσοτέρων.
Το «Ταχυφαγείον το Ελληνικόν» είναι διάσημο για το σουβλάκι με ρεβιθοκεφτέ, μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν η κυρία Παναγιώτα και η κόρη της Αννα εδώ και 14 χρόνια, καθώς όπως αναφέρουν στο iefimerida.gr, το μαγαζί τρέφει τους πεινασμένους Αθηναίους από το 2000. Η λέξη ταχυφαγείο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παραπέμπει στο πρόχειρο φαγητό, αλλά στη γρήγορη εξυπηρέτηση καθώς ειδικά τις μεσημεριανές ώρες το μαγαζί βουλιάζει από κόσμο και όχι άδικα.
Τα υλικά ξεχωρίζουν ένα ένα, αλλά και όλα μαζί, λόγω την αυθεντική τους γεύσης. Ολα ετοιμάζονται από νωρίς το πρωί και δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο, ενώ εκτός από το διάσημο ρεβιφοκεφτέ που μπορεί κανείς να συνδυάσει με ταραμοσαλάτα, τζατζίκι, γιαούρτι ή σως ταχίνι σε ψωμί ή πίτα, υπάρχουν και καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, λουκάνικο και μπιφτέκι μοσχαρίσιο.
Το ταχυφαγείο είναι ανοιχτό από τις 9 έως τις 6 το απόγευμα και εξυπηρετεί καθημερινά 300 -350 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι μόνιμοι πελάτες αφού πέρα από εξαιρετικό φαγητό, οι ιδιοκτήτριες είναι εκπληκτικά ευγενικές.
Ταχυφαγείον το Ελληνικόν, Κολοκοτρώνη 39