O πύργος Ponte City χτίστηκε στο Γιοχάνσμπουργκ για να στεγάσει τους πλούσιους λευκούς που έμεναν στην καρδιά της πόλης την περίοδο του απαρτχάιντ.
Με το τέλος του απαρτχάιντ, δηλαδή με την επαναφορά της δημοκρατίας στη Νότια Αφρική, οι πλούσιοι εγκατέλειψαν το κέντρο της πόλης και έτσι οι ντόπιοι και οι ινδιάνοι της περιοχής κατέλαβαν τον πύργο. Οι περισσότεροι είναι παράνομοι και ζουν εκεί χωρίς χαρτιά.
Ο πύργος χτίστηκε το 1976, έχει 56 πατώματα και είναι το πιο ψηλό κτίριο της Αφρικής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης της χώρας. Ναρκωτικά, πορνεία και κάθε μορφής παρανομία κατακλύζουν τον πύργο.
Το 2007 το κτίριο αγοράστηκε από επενδυτές οι οποίοι εξεδίωξαν τους μισούς διαμένοντες, το ανακαίνισαν και άρχισαν να προσελκύουν τη μαύρη μεσαία τάξη. Αλλά με την οικονομική κρίση φαλίρισαν το 2008 και έτσι το όνειρο κατέρρευσε και πάλι. Αυτή τη στιγμή αρχίζουν να καταγράφουν με το φακό τους δύο φωτογράφοι.
Οι φωτογράφοι Mikhael Subotzky και Patrick Waterhouse πέρασαν 5 χρόνια να παρακολουθούν τη ζωή στον διαλυμένο πύργο και συνάντησαν τους κατοίκους του σε όλες τις φάσεις. Εκθέτουν το έργο τους στο Παρίσι
Οι κάτοικοι του πύργου που εκδιώχτηκαν άφησαν πίσω τους φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και γράμματα τα οποία οι φωτογράφοι συνέλεξαν και δίνουν μια συγκλονιστική εικόνα της κοινωνίας, των ηθών και της οικονομίας της Νότιας Αφρικής.
Την πρώτη φορά οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν το έργο τους στην γαλλική πόλη Αρλ και κέρδισαν το βραβείο Decouverte.