Κεγκέρογλου: Να ενταχθεί η αγροτική εργασία στα βαρέα και ανθυγιεινά - iefimerida.gr

Κεγκέρογλου: Να ενταχθεί η αγροτική εργασία στα βαρέα και ανθυγιεινά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την θέση ότι η αγροτική εργασία θα πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή για το ποσοστό αναπηρίας που τίθεται ως προϋπόθεση, για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης σε αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, τόνισε: «Είμαι της άποψης ότι η αγροτική εργασία -όχι η άσκηση εκμετάλλευσης αγροτικής περιουσίας- είναι εργασία που πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, με την έννοια που έχουμε γνωρίσει» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Ο υφυπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας αγροτών για την αναπηρική σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεδομένου ότι υπάρχει απόκλιση με τα ποσοστά που ισχύουν, την ίδια στιγμή, για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ