Τρελαμένος Kινέζος έχει κάνει τον 6χρονο γιο του κασκαντέρ, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Τρελαμένος Kινέζος έχει κάνει τον 6χρονο γιο του κασκαντέρ, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Hταν μόλις 4 ετών όταν έγινε γνωστός στο διαδίκτυο, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, κέρδισε το βραβείο του νεαρότερου ναύτη του κόσμου και πιλόταρε αεροπλάνο πριν κλείσει τα 6 του χρόνια. Το παιδί-θαύμα από την Κίνα, είναι αποτέλεσμα σκληρής και συχνά απάνθρωπης εκπαίδευσης, από τον φιλόδοξο πατέρα του.

Το επόμενο βήμα που σχεδιάζει ο Λιέσινγκ, ο επονομαζόμενος «Eagle Dad» για τον μικρό Duoduo, είναι να τον βάλει να διασχίσει το οροπέδιο του Θιβέτ με μονόκυκλο. Και είναι μόλις 6 ετών.

Ο κόσμος τον γνώρισε για πρώτη φορά το 2012 με ένα βίντεο που δείχνει το παιδάκι, γυμνό να τρέχει στη Νέα Υόρκη σε θερμοκρασίες παγετού, κλαίγοντας και φωνάζοντας τον πατέρα του να το πάρει αγκαλιά.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, αλλά ο πατέρας παραμένει απτόητος: «Είχα πάντα την αίσθηση ότι οι Κινέζοι γονείς κακομαθαίνουν πολύ τα παιδιά τους» είχε πει στο CNN «δεν τα εκθέτουμε στη φύση αρκετά και γίνονται πιο αδύναμα και λιγότερο ανταγωνιστικά σε σύγκριση με τα ξένα παιδιά».

Στο πολυτελές διαμέρισμά τους στο Nanjing, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με βραβεία και επαίνους και ρεκόρ για τον πατέρα και το παιδί.

Το ενεργητικό παιδί μιλά με δάκρυα χαράς για τα επιτεύγματα του και αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση, με το παιδί που ο κόσμος είχε δει να κλαίει στα χιόνια, στο πρώτο βίντεο.

Κοιτάζοντας πίσω σε εκείνη την ημέρα, στη Νέα Υόρκη, ο Duoduo θυμάται το κρύο, αλλά ο ίδιος θυμάται, επίσης, αυτό που ήρθε μετά «όταν έτρεχα σχεδόν γυμνός έκλαιγα συνέχεια, αλλά μετά ο μπαμπάς με έκανε ένα ζεστό μπάνιο».

Ο πατέρας επιμένει, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει με την σκληρή εκπαίδευση: «Αν ένα παιδί δεν περνάει δυσκολίες, τότε δεν σκληραγωγείται» εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει «αυτό σημαίνει ότι όταν είναι μικρά , θα πρέπει να τα κάνετε να αγωνίζονται περισσότερο. Είναι καλό για την ανάπτυξή τους».

Η ζωή τους, όμως, δεν είναι αγώνας, αφού έχουν αρκετά χρήματα ώστε ο Duoduo να ζει άνετα και ελπίζει να μεγαλώσει και να γίνει επιχειρηματίας «όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ώστε να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους και να μπορεί να αγοράσει πολλά πράγματα».

Οσο για τις μεθόδους του μπαμπά του, ο Duoduo, λέει «η θετική πλευρά είναι ότι μπορώ να μάθω πολλά. Η κακή πλευρά είναι ότι είναι ακριβώς πάρα πολύ αυστηρός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα παιδί Βίντεο Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ