O Σαμαράς επεμβαίνει στη φορολόγηση του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας -Γλιτώνουν το «ψαλίδι» - iefimerida.gr

O Σαμαράς επεμβαίνει στη φορολόγηση του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας -Γλιτώνουν το «ψαλίδι»

O Σαμαράς επεμβαίνει στη φορολόγηση του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας -Γλιτώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ζήτημα που προέκυψε με τη φορολόγηση του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας, παρενέβη ο Αντώνης Σαμαράς. Με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα εφαρμοστούν οι αλλαγές, ενώ τυχόν παρακρατήσεις που έχουν γίνει θα επιστραφούν.

Το ζήτημα προέκυψε, καθώς με την εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογίας, η συγκεκριμένη ενίσχυση που δίνεται στα άτομα που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα θα εντασσόταν στο σύνολο των αποδοχών τους. Κάτι που θα είχε ως συνέπεια σοβαρό «ψαλίδισμα» των εσόδων των δικαιούχων, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που θα έχαναν ακόμη και το 50% της ενίσχυσης.

Με απόφαση του κ. Σαμαρά όμως το μέτρο ανακλήθηκε, καθώς δεν θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στη φορολόγηση του συγκεκριμένου επιδόματος, το οποίο θα επανέλθει στο καθεστώς που ίσχυε έως σήμερα. Δηλαδή, στη φορολόγηση του 35% του επιδόματος. Παράλληλα, θα επιστραφούν στους δικαιούχους τυχόν παρακρατήσεις που έγιναν. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς, για άμεση Νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας παρέχεται στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων, τους υποβρύχιους καταστροφείς, τους ναρκαλιευτές και τους αλεξιπτωτιστές αλλά και στους άντρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΙΑΣ» και της ΜΥΑ/ΛΣ των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και σε άλλες ομάδες του Δημοσίου, όπως τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ