«Ψαλίδι» και στο επίδομα υψηλής επικινδυνότητας -Απόφαση για τη φορολόγησή του - iefimerida.gr

«Ψαλίδι» και στο επίδομα υψηλής επικινδυνότητας -Απόφαση για τη φορολόγησή του

«Ψαλίδι» και στο επίδομα υψηλής επικινδυνότητας -Απόφαση για τη φορολόγησή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απώλειες που μπορεί να φτάσουν έως και το 50%, προκαλεί η απόφαση να φορολογείται -πλέον- το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας, το οποίο δίδεται κατά κύριο λόγο στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Πιλότοι μαχητικοί αεροσκαφών, άνδρες των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ, μεταξύ άλλων, θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται δραστικά, καθώς πλέον το συγκεκριμένο επίδομα εντάσσεται στο συνολικό εισόδημά τους και φορολογείται, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Εως το 2013 το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας φορολογούνταν για το 35% του ποσού και το υπόλοιπο ήταν αφορολόγητο. Με το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος ανατρέπονται τα έως τώρα δεδομένα, η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση εντάσσεται στο σύνολο των αποδοχών και από τις αρχές του χρόνου, οι άνθρωποι που παίζουν καθημερινά κορώνα-γράμματα τη ζωή τους, φορολογούνται βάσει της υψηλής κλίμακας. Κάτι που σημαίνει πως, για ορισμένες περιπτώσεις, οι απώλειες μπορούν να φτάσουν στο 50% του εισοδήματος.

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση παρέχεται στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων, τους υποβρύχιους καταστροφείς, τους ναρκαλιευτές και τους αλεξιπτωτιστές αλλά και στους άντρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΙΑΣ» και της ΜΥΑ/ΛΣ των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και σε άλλες ομάδες του Δημοσίου, όπως τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ