Μέχρι την Κυριακή στην Αθήνα η τρόικα -Δυσπιστεί για το πλεόνασμα ο Ρεν - iefimerida.gr

Μέχρι την Κυριακή στην Αθήνα η τρόικα -Δυσπιστεί για το πλεόνασμα ο Ρεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το κλιμάκιο της Τρόικας πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο την Κυριακή, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επί της αξιολόγησης του προγράμματος πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Μαρτίου» δήλωσε, μετά το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στην συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει δυσπιστία ως προς το ύψος του πλεονάσματος από τον Επίτροπο Ρεν. Ωστόσο, τόνισε ότι δέχθηκε συγχαρητήρια από αρκετούς συναδέλφους του.

Ο κ. Στουρνάρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα, μέσα στο Μάρτιο, έτσι ώστε να αποδεσμεύσουν οι εταίροι την υπολειπόμενη δόση του 2013, καθώς και το πρώτο πακέτο για το 2014, πριν από τις Ευρωεκλογές.

Ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την Τρόικα, επεσήμανε, ωστόσο, ότι κατά την επανάληψη του ελέγχου υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι είναι «πολύ δύσκολο να μην τα βρούμε».

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει το 78% των υποχρεώσεων της στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει, ενώ από τα βασικά ζητήματα που απομένουν είναι η μείωση κατά 3,9% στις ασφαλιστικές εισφορές, ορισμένοι φόροι υπέρ τρίτων και το μεγαλύτερο μέρος της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ.

Σχετικά με το ύψος του πλεονάσματος ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να το προσδιορίσει, και έκανε λόγο για μια «ευχάριστη αναμονή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλι Ρεν Γιάννης Στουρνάρας πλεόνασμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ