Δύο 48ωρες απεργίες από ΑΔΕΔΥ κατά του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και τη διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Δύο 48ωρες απεργίες από ΑΔΕΔΥ κατά του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και τη διαθεσιμότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο 48ωρες απεργίες απαντά η ΑΔΕΔΥ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, την αξιολόγηση, αλλά και το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 48ωρη απεργία τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου και άλλη μία 48ωρη στις 13 και 14 Μαρτίου, ενόψει της 22 Μαρτίου -ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες.

Τέλος η Ανώτατη Διοίκηση προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την εβδομάδα 17 με 22 Μαρτίου.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο που προωθείται «επιχειρεί την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων», καθώς και «την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων, μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος 'αξιολόγησης' και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ