Στους 3 δημοσιογράφους του Guardian που αποκάλυψαν το «σκάνδαλο NSA» το Βραβείο George Polk - iefimerida.gr

Στους 3 δημοσιογράφους του Guardian που αποκάλυψαν το «σκάνδαλο NSA» το Βραβείο George Polk

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γκλεν Γκρίνγουαλντ, Γιούεν ΜακΑσκιλ και Λόρα Πόϊτρας του Guardian θα μοιραστούν – μαζί με έναν τέταρτο δημοσιογράφο, τον Μπάρτον Γκέλμαν, της Washington Post – το περίφημο δημοσιογραφικό Bραβείο George Polk, για τη δουλειά τους στην πολύκροτη υπόθεση αποκάλυψης του σκανδάλου παρακολουθήσεων της NSA.

Οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν, από την αρχή (Μάιος του 2013) έως το τέλος της έρευνας, με το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης, πρώην πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν που τους παρέσχε έναν τεράστιο όγκο χιλιάδων εγγράφων που αφορούσαν στην κατασκοπευτική δράση της NSA παγκοσμίως και προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις ηγετών της Ε.Ε.

Ενημέρωσαν το κοινό και βελτίωσαν την αντίληψη της κοινής γνώμης, φέρνοντας στο φως ιστορίες, που χωρίς την προσπάθειά τους, θα είχαν μείνει στο σκοτάδι».Ο John Darnton, έφορος των βραβείων, δήλωσε: «Ακολουθώντας την παράδοση του George Polk, πολλοί δημοσιογράφοι, που έχουμε βραβεύσει, έκαναν περισσότερα από να φέρουν εις πέρας ένα ρεπορτάζ.

Το Bραβείο George Polk, ένα από τα σημαντικότερα στις ΗΠΑ, καθιερώθηκε το 1949 από το Πανεπιστήμιο του Long Island, στη μνήμη του ανταποκριτή του CBS, George Polke, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1948, ενώ κάλυπτε τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian NSA βραβείο George Polk
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ