O Xρυσοχοίδης με δώρα στην Κεφαλονιά -Επιδότηση ενοικίου για 2 χρόνια - iefimerida.gr

O Xρυσοχοίδης με δώρα στην Κεφαλονιά -Επιδότηση ενοικίου για 2 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε δέκα μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών του νησιού.

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων, που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για τα ακόλουθα θέματα:


1. Άμεση Αποκατάσταση οδικού δικτύου και αντιμετώπιση κινδύνων βραχοπτώσεων.
2. Εύρυθμη λειτουργία σχολείων με την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών.
3. Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών.
4. Ενημέρωση καθηγητών, δασκάλων και μαθητών από τον ΟΑΣΠ και ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό από τον ΟΑΣΠ.
5. Επίσημη έναρξη λειτουργίας των γραφείων της ΥΑΣ στο Ληξούρι για εξυπηρέτηση πολιτών (πληροφορίες, αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης).
6. Εξέλιξη και ολοκλήρωση δευτεροβάθμιου ελέγχου κτισμάτων από την ΥΑΣ και επέκταση ελέγχων σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.
7. Στήριξη μακροχρόνια ανέργων (355 καταγεγραμμένοι την ημέρα του σεισμού) από το Υπ. Εργασίας με χορήγηση εφάπαξ επιδόματος.
8. Επαναλειτουργία της ανανέωσης κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
9. Χορήγηση προκαταβολής αποζημίωσης οικοσκευής από 21.02.2014
10. Δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση των μέτρων αποκατάστασης πληγέντων. Συνεργασία των Υπουργείων ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και Εργασίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά την λήξη της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου, αναφέρθηκε στην μεγάλη αλληλεγγύη, που δείχνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Ανακοίνωσε την πλήρη λειτουργία του Αεροδρομίου Αργοστολίου και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και το Δ.Σ. της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) για την συμβολή τους στη γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και στην αποκατάσταση της ασφαλούς και πλήρους λειτουργίας του αεροδρομίου.

«Θέλω να σας ενημερώσω, ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης των μελετών για το λιμάνι του Ληξουρίου. Ήδη, ξεκίνησαν προκαταρκτικές εργασίες και για το οδικό δίκτυο, για το οποίο προχωρούν οι μελέτες. Στην συνεχεία, θα ξεκινήσει μια εργολαβία, προκειμένου να έχουμε στην Κεφαλονιά το οδικό δίκτυο που της αξίζει, ώστε να μπορεί να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο στον τομέα του τουρισμού.
Από σήμερα, λειτουργεί περίπου το 70% των σχολείων του νησιού. Προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην εγκατάσταση οικίσκων και στην επισκευή των σχολείων, που έχουν υποστεί μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές. Θέλω να ευχαριστήσω τις μικρές ή και μεγάλες εταιρείες της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο νησί και βοηθούν αφιλοκερδώς στο να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές, ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να διδάσκουν και να διδάσκονται σε αίθουσες, οι οποίες παρέχουν πλήρη ασφάλεια.
Θέλω να ενημερώσω, ότι από σήμερα λειτουργούν στο Ληξούρι τα γραφεία της ΥΑΣ, τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της περιοχής. Ήδη, άρχισε η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και έτσι σιγά σιγά θα μεταφερθούν σε στέγη όλες οι οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους προς το παρόν.
Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να γνωρίζει την τύχη της στέγης του, για να μπορεί στην συνέχεια να προχωρήσει στην χρήση όλων των ευεργετικών μέτρων, που αφορούν στην επισκευή ή ανακατασκευή των σπιτιών.
Είμαστε σε μια διαδικασία πλήρους εξέλιξης και εφαρμογής όλων των μέτρων, τα οποία οδηγούν στην αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας στην Κεφαλονιά. Ο δρόμος είναι ασφαλώς επώδυνος, από την άλλη πλευρά όμως, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να υπερβούμε τις δυσκολίες, την γραφειοκρατία, να γίνουμε ένα αποτελεσματικό κράτος αλληλέγγυο προς τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ