Αύριο η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί για την λύση ή μη της απεργία τους - iefimerida.gr

Αύριο η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί για την λύση ή μη της απεργία τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θετικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το προεδρείο των αυτοκινητιστών με τους περιφερειάρχες. Απο τη συζήτηση προέκυψε ότι οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν οτι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζητησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης των αιρετών στα γραφεία της Ενωσής τους.

Στη συζήτηση, υπό τον κ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρης Γιαννακίδης.

Χθες οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει πως στο τέλος της εβδομάδος θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν ποια θα είναι η περεταίρω στάση τους.

Πάντως ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι αυτοκινητιστές που έχουν αποφασίσει να σπάσουν από τώρα το απεργιακό μέτωπο. Ήδη κυκλοφορούν κανονικά τα ταξί σε Ρόδο, Κω και τα αγοραία ταξί στη Λέσβο, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να δούμε ανάλογες αποφάσεις από τους ταξιτζήδες και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Πάντως σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί Λαμίας απέκλεισαν στις 11.00 το πρωί τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου . Το σημείο του αποκλεισμού είναι ισόπεδη διάβαση διέλευσης τρένων και με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες των ταξί καθυστέρησαν για 15' την αμαξοστοιχία Αθηνών - Θεσσαλονίκης και για τον ίδιο χρόνο, ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας. Το μεσημέρι, η σιδηροδρομική συγκοινωνία αποκαταστάθηκε.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών.

Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Καλαμάτας Στέλιος Μάλαμας, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο για περίπου τρεις ώρες.

Ο κ. Μάλαμας χαρακτήρισε την κινητοποίηση αυτή συμβολική, που γίνεται προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν ότι βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Με πορείες συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν αρχικά πορεία από το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» προς τα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Λόγω της πορείας ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που βρίσκονταν επί της εθνικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές. Στην συνέχεια, οι αυτοκινητιστές κινήθηκαν προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αντίρριο. Οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να συνεχίσουν την πορεία τους στην γέφυρα, με επιστροφή προς το Ρίο.

Αύριο αποφασιζουν οι αυτοκινητιστες

Αύριο στις 10 αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί, τελικά, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς, η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ταξί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει σήμερα το απόγευμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπως δήλωναν στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ