Εκαναν τα υπουργεία... ξενοδοχεία -Γερμανοί υπουργοί κοιμούνται στο γραφείο για να μην ξοδευτούν - iefimerida.gr

Εκαναν τα υπουργεία... ξενοδοχεία -Γερμανοί υπουργοί κοιμούνται στο γραφείο για να μην ξοδευτούν

Εκαναν τα υπουργεία... ξενοδοχεία -Γερμανοί υπουργοί κοιμούνται στο γραφείο για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως φαινόμενο εργασιομανίας, αλλά αντί αυτού μάλλον η... τσιγκουνιά έχει πλήξει το υπουργικό συμβούλιο της Ανγκελα Μέρκελ. Πολλά μέλη του έχουν μετατρέψει τα γραφεία τους σε ξενοδοχείο, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα ξόδευαν νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο. Και αυτό παρότι ο μισθός τους φτάνει τα 14.000 ευρώ.

Οπως αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel, δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο, αφού κάποια υπουργικά γραφεία έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν και ως... διαμερίσματα! Η υπουργός Οικογένειας, Μανουέλα Σβέσιγκ είναι ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που περνούν πολλά από τα βράδια της στο γραφείο της, όταν πρέπει να βρίσκεται στο Βερολίνο.

Αυτό είναι εξοπλισμένο με ένα κρεβάτι, συρταριέρα, ντους και έχει πρόσβαση σε κουζίνα. Το υπουργικό γραφείο διαμορφώθηκε με αυτό τον τρόπο επί υπουργίας της Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, η οποία τώρα αναγκάζεται να... στριμωχτεί. Η σημερινή υπουργός Αμυνας δεν άλλαξε συνήθειες, αφού εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το γραφείο της ως διαμέρισμα, μόνο που αυτή τη φορά «βολεύεται» σε ένα μονό κρεβάτι που βρίσκεται σε διάδρομο μόλις 7,4 τετραγωνικών μέτρων, στο νέο χώρο εργασίας της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χέικο Μάας και ο υπουργός Εργασίας, Αντρέα Νάλες, επίσης διανυκτερεύουν στα γραφεία τους, σύμφωνα με το άρθρο, προκαλώντας αντιδράσεις. «Με τον πλούσιο υπουργικό μισθό τους είναι σε θέση να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού και μέλος του κόμματος της άκρας αριστεράς, Γκεσίνε Λοτζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ