Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Καθεστώς Ιρακ και Συρίας, είναι μία παρακρατική οργάνωση που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο αρκετά χωριά στη Βόρεια Συρία, ωστόσο βρίσκεται σε πόλεμο όχι μόνο με το καθεστώς του Ασαντ αλλά και με τους αντάρτες, ενώ η βιαιότητα τους είναι τόση, ώστε ακόμη και η Αλ Κάιντα διαχώρισε τη θέση της από αυτούς.

Το CNN ταξίδεψε στην μακρινή Αντάνα της Συρίας, μία πόλη στην οποία το Ισλαμικό Καθεστώς Ιρακ και Συρίας (ISIS) είναι κάτι παραπάνω από αισθητό. Οι μαχητές του ISIS πραγματοποιούν εκτελέσεις και αφήνουν τα πτώματα να σαπίζουν στους δρόμους για παραδειγματισμό.

Από τη στιγμή που διασχίζεις τα τουρκικά σύνορα προς τη Συρία, είναι εμφανής η παρουσία του ισχυρού Ισλαμικού καθεστώτος του Ιράκ και της Συρίας και τα δρακόντεια και βάναυσα μέτρα ελέγχου της περιοχής.

Η ISIS ανέλαβε την Αντάνα περίπου πριν από ένα χρόνο και αρχικά ήταν καλοδεχούμενη από το συντηρητικό καθεστώς της πόλης. Ωστόσο μέσα σε λίγους μήνες, η ISIS εδραιώθηκε και άρχισε να ασκεί σκληρά μέτρα έχοντας ως «μπούσουλα» την τρομοκρατία και την τιμωρία.

Μιλώντας στο CNN ο επαναστάτης μαχητής Αμπου Σαέντ εξηγεί την κατάσταση: «Η ISIS ήρθε και ανέλαβε την περιοχή και ανακοίνωσε ότι ήταν ένα ισλαμικό καθεστώς και θα κάνει ότι θέλει»

«Συνηθίζουν να αφήνουν τα πτώματα των ανθρώπων που εκτελούνται στο σημείο για μέρες» προσθέτει «τα πτώματα θα σαπίσουν και θα αποτελούν παραδειγματισμό για τους περαστικούς»

Εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία , άλλος ένας πόλεμος λαμβάνει χώρα μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών και των μαχητών της ISIS , μιας ομάδας τόσο σκληρής, ώστε ακόμη και η Αλ Κάιντα φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί από αυτή. Ωστόσο και οι δύο ομάδες αγωνιστών αντιτίθενται στην κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Aσαντ.

Για μήνες, η Ευρωπαϊκή Ενωση λαμβάνει εκθέσεις για τις θηριωδίες της ISIS στη Βόρεια Συρία. Στην Αντάνα, τρύπες από σφαίρες σημαδεύουν τους τοίχους στην παλιά φυλακή της ISIS. Οι περισσότερες από αυτές είναι στο ίδιο επίπεδο: στο μέσο ύψος ενός ανθρώπου .

Στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, το λευκό χρώμα καλύπτει το μαύρο σημάδι που άφησε η ISIS. Οι πολεμιστές της είναι γνωστό ότι βάφουν μαύρα τα κτίρια μαύρα τα κυβερνητικά κτίρια των πόλεων που καταλαμβάνουν. Στο πίσω μέρος υπάρχουν πτωματα θαμμένα σε μαζικούς τάφους.

Καθώς συνεχίζεται η περιήγηση στην πόλη, οι αντάρτες δείχνουν ένα σωρό σκουπίδια που καίγονται. Οπως εξηγούν, η ISIS αποκεφάλισε ένας από τους κορυφαίους διοικητές των ανταρτών και τοποθέτησε το κεφάλι του σε αυτό ακριβώς το σημείο, στο φως της ημέρας , όταν η αγορά ήταν γεμάτη με ανθρώπους, σαν μια προειδοποίηση: όποιος τολμούσε να αντιταχθεί σε αυτούς θα έχει την ίδια τύχη.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ομάδες ανταρτών ξεκίνησαν μια επίθεση ενάντια στους πολεμιστές της ISIS στην Αντάνα και άλλες περιοχές στη βόρεια Συρία. Παρόλα αυτά , πολλοί στην Αντάνα φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά. Φοβούνται τόσο πολύ που δεν θέλουν καν να τους δει άνθρωπος κοντά στους αντάρτες.

Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ζώντας με τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο της Συρίας: Η καθημερινότητα στην Αντάνα [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ