Η πιο high tech ελληνική πόλη, τα Τρίκαλα, θα έχουν και λεωφορείο χωρίς οδηγό - iefimerida.gr

Η πιο high tech ελληνική πόλη, τα Τρίκαλα, θα έχουν και λεωφορείο χωρίς οδηγό

Η πιο high tech ελληνική πόλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Τρίκαλα εδώ και χρόνια έχουν δωρεάν WiFi για τους κατοίκους τους, καθώς και μια σειρά εφαρμογών για υπηρεσίες του Δήμου μέσω κινητών τηλεφώνων, ενώ πλέον θα έχουν και έναν επιπλέον λόγο για να δικαιολογήσουν το χαρακτηρισμό τους ως η πιο high tech ελληνική πόλη.

Κι αυτό γιατί σε λίγους μήνες θα κυκλοφορεί κατά μήκος των οδών Καραϊσκάκη, 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, σε μια διαδρομή μήκους 1.200 μέτρων, ένα μικρό λεωφορείο χωρίς οδηγό. Το λεωφορείο αυτό θα είναι ηλεκτρικό, προκειμένου να μη ρυπαίνει και να μην κάνει θόρυβο, ενώ θα έχει συνολικά 6 στάσεις.

Συνολικά τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν πιλοτικά σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις, με τα Τρίκαλα να είναι η πρώτη από αυτές, ενώ ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές πόλεις που δήλωσαν υποψηφιότητα για την εφαρμογή του προγράμματος CityMobil2, το οποίο χρηματοδοτείται από το 7ο πρόγραμμα πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, ήταν εαυτή που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο οδηγός Τρίκαλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ