Δημοτικοί υπάλληλοι: Ποιοι και πώς δεν θα κινδυνεύουν με απόλυση - iefimerida.gr

Δημοτικοί υπάλληλοι: Ποιοι και πώς δεν θα κινδυνεύουν με απόλυση

Δημοτικοί υπάλληλοι: Ποιοι και πως δεν θα κινδυνεύουν με απόλυση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών,Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη η εφαρμογή της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και θα δώσει τη δυνατότητα σε δημοτικούς υπαλλήλους, να μην κινδυνεύουν με απόλυση.Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να καταγραφούν τα αιτήματα κάλυψης θέσεων, ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, όσοι υπάλληλοι καλύψουν κενές θέσεις σε άλλους δήμους,θα εξαιρεθούν της αξιολόγησης και των απολύσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αιτήσεις για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων θα ξεπεράσουν τις 3.500-4.000 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα, μαζί με τις 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων, τότε το υπουργείο Εσωτερικών θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετακινήσεων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ