Κλάους Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση - iefimerida.gr

Κλάους Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις κατά τις δοκιμασίες αντοχής που θα διενεργήσει η ΕΚΤ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όπως επισήμανε οι πέντε χώρες ωφελούνται από αύξηση των εξαγωγών και επιστροφή σε οικονομική ανάκαμψη, επισήμανε ωστόσο, τη σημασία συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «Οι τράπεζες των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε «εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Σήμερα, στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, διεξάγεται συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τα 18 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, με στόχο τον προσδιορισμό λεπτομερειών, σχετικά με το επόμενο στάδιο αυτών των δοκιμασιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ΕΚΤ Κλάους Ρέγκλινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ