Αρωμα Κύπρου σε Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σότσι -«Μερίδιο» από την επιτυχία της Αυστραλίας - iefimerida.gr

Αρωμα Κύπρου σε Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σότσι -«Μερίδιο» από την επιτυχία της Αυστραλίας

Αρωμα Κύπρου σε Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σότσι -«Μερίδιο» από την επιτυχία της Αυσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο... βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων είχε εκπροσώπηση, κατά κάποιο τρόπο, η Κύπρος. Και αυτό χάρη στη Λυδία Λάσιλα Ιεροδιακόνου, η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία aerials του ελεύθερου σκι.

Η 32χρονη βέβαια αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αυστραλίας, αλλά έχει πατέρα Κύπριο και μητέρα Ελληνίδα. Μάλιστα η επιτυχία της είχε και ιστορικό χαρακτήρα για τη χώρα που εκπροσωπεί, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη που κατακτά μετάλλιο σε δύο διαφορετικούς Ολυμπιακούς αγώνες, μια και ήταν νικήτρια το 2010 στο Βανκούβερ και μάλιστα το κατάφερε παρότι στο μεσοδιάστημα απέκτησε και το πρώτο της παιδί.

Στις πλαγιές του Σότσι όμως εντυπωσίασε με τα χρώματα της Αυστραλίας και μία Ελληνίδα, που έφτασε ως τα ημιτελικά στο halfpipe στο σνόουμπορντ. Πρόκειται για την Στέφανι Μαγγίρος, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, αν και στα εννιά της είχε πάρει... άρωμα από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, μετέχοντας στην τελετή έναρξης στο Σίδνεϊ το 2000.

Η Μαγγίρος, που θεωρείται η δημοφιλέστερη της ομάδας της Αυστραλίας στο Σότσι, είχε στο πλευρό της ακόμη και την προγιαγιά της, η οποία ταξίδεψε από τα Κύθηρα, η οποία έβλεπε για πρώτη φορά τη δισέγγονή της να αγωνίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ