Σταθάκης: Η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη -Χρειάζεται ενεργητική βιομηχανική πολιτική - iefimerida.gr

Σταθάκης: Η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη -Χρειάζεται ενεργητική βιομηχανική πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης τόνισε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ότι η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη.«Στη Γερμανία δεν άφηναν εύκολα να κλείσουν οι εταιρείες. Υπήρχε μια ενεργητική βιομηχανική πολιτική. Είδαν ότι όσοι κράτησαν τον παραγωγικό ιστό άντεξαν, άρα σκέφτονται και πάλι τη βιομηχανική πολιτική» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το βήμα της ΕΕ, η οποία βλέπει και πάλι τη βιομηχανία.

Παράλληλα, ο εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» είπε ο κ. Σταθάκης και περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε:

«Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ