Μπουτάρης για κομματικές ταμπέλες: Δεν κατάλαβα δηλ. αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ο αριστερός κι αλλιώς ο δεξιός; - iefimerida.gr

Μπουτάρης για κομματικές ταμπέλες: Δεν κατάλαβα δηλ. αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ο αριστερός κι αλλιώς ο δεξιός;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι στις κομματικές ταμπέλες και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα κόμματα, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο επιστημονικό συμπόσιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι δήμαρχοι είναι στοιχημένοι πίσω από κόμματα. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει αλλιώς ένας δεξιός και αλλιώς ένας αριστερός», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα να «μπολιαστούν» οι περισσότεροι δήμοι με τα «βαθιά μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά της Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων, ώστε να επικαλούνται ορθολογικά και όχι κομματικά επιχειρήματα στη δουλειά τους.

Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αυτονόμησης των διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το πολιτικό «καπέλωμα» και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι το ίδιο χρειάζεται να συμβεί και στην κεντρική διοίκηση.

«Εκεί όμως», πρόσθεσε, «δεν είμαι τόσο αισιόδοξος», αφού «οι πολιτικοί, είτε επειδή δεν ξέρουν ή δεν μπορούν είτε για δικούς τους κοντόφθαλμους λόγους, καθυστερούν τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και εκλογίκευσης της ελληνικής δημόσιας διοίκηση.

Λόγω της απουσίας αξιόπιστων ελεγκτικών μηχανισμών, οι πολίτες έχουν εθιστεί στην ασυδοσία σε μεγάλο βαθμό και πλέον πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός του «νταντέματός» τους από τους επαγγελματίες πολιτικούς, σχολίασε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι πρέπει και οι πολίτες να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, ο δήμος θα παρουσιάσει σύντομα σχετική χάρτα: «Ίσως έτσι», εκτίμησε, «αποκτήσει διαφορετικό νόημα η έννοια του καλού 'Ελληνα. Να μη νοείται ώς καλός Ελληνας μόνο αυτός που βγάζει τη σημαία στο μπαλκόνι, αλλά και αυτός που βοηθάει τον διπλανό του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ