Οι οικογένειες «ουράνιο τόξο» στην Ελλάδα: Τα ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά, αλλά στα κρυφά - iefimerida.gr

Οι οικογένειες «ουράνιο τόξο» στην Ελλάδα: Τα ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά, αλλά στα κρυφά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ετοιμάζεται δεύτερος γύρος προσφυγών από ομόφυλα ζευγάρια ενώπιον του ΕΔΔΑ, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για συμπερίληψη των ομόφυλων ζευγαριών στο σύμφωνο συμβίωσης, ελάχιστος λόγος έχει γίνει ή γίνεται για τις οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών με παιδιά, οι οποίες είναι υπαρκτές, αλλά δεν είναι... ορατές.Κι ενώ η πλειονότητα των ανθρώπων, ενδεχόμενα, τάσσεται πλέον υπέρ της-νομικής- αναγνώρισης των ομόφυλων σχέσεων, όταν αναδύεται το ζήτημα της υιοθεσίας ή της ανατροφής παιδιών από αυτά τα ομόφυλα ζευγάρια, η συντριπτική πλειοψηφία διστάζει να τεθεί υπέρ, κρατάει επιφυλάξεις(στην καλύτερη περίπτωση), ενώ συνήθως επιστρατεύεται το επιχείρημα «αυτοί ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά τα παιδιά είναι άλλη υπόθεση».

Tι είναι αυτό που πραγματικά μας φοβίζει, μέσα από την παγιωμένη θέση ότι κατάλληλους γονείς μπορεί να διαμορφώσει μόνον ο συνδυασμός: ένας άνδρας και μία γυναίκα; Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ