Toυρκική απαίτηση: Να γίνει αγωγός φυσικού αερίου από Κύπρο, μέσω Τουρκίας, προς την Ευρώπη - iefimerida.gr

Toυρκική απαίτηση: Να γίνει αγωγός φυσικού αερίου από Κύπρο, μέσω Τουρκίας, προς την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ενεργειακός κλάδος μπορεί να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο μίας ενωμένης Κύπρου στην Ευρώπη, μέσω των εδαφών της Τουρκίας, υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου και ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Αγκυρα.


«Η εξομάλυνση στις σχέσεις μεταξύ της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και της "Ελληνοκυπριακής Διοίκησης" είναι προφανώς σημαντική ... Ελπίζω να απαλλαγούμε από το αρνητικό πολιτικό κλίμα στη Μεσόγειο και να ανοίξει ο δρόμος για επενδυτικά πρότζεκτ στην ενέργεια» είπε ο κ.Γιλντίζ.
«Πιστεύω ότι ένας αγωγός που θα μετέφερε κυπριακό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας, θα μπορούσε να κατασκευαστεί, όπως εμείς μεταφέρουμε νερό στην Κύπρο με αγωγούς» υποστήριξε ο Γιλντίζ, σημειώνοντας ότι η αποδοτικότητα των πολιτικών είναι προαπαιτούμενο για τέτοια πρότζεκτ.
«Νομίζω ότι ο ενεργειακός κλάδος είναι αυτός που πρέπει να αναλαμβάνει τέτοια έργα, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο κατασκευής» όπως σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ