Άλυτο μυστήριο η υπόθεση του Γερμανού πρώην βουλευτή του SPD, που κατηγορείται για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού - iefimerida.gr

Άλυτο μυστήριο η υπόθεση του Γερμανού πρώην βουλευτή του SPD, που κατηγορείται για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του Σεμπάστιαν Εντάτι, σύμφωνα με την online έκδοση του Spiegel, του Γερμανού πρώην βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρόεδρου της εξεταστικής επιτροπής του κοινοβουλίου για την ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση NSU, ο οποίος το περασμένο Σάββατο παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από το αξίωμά του για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το περιοδικό, δύο 24ωρα αργότερα, τη Δευτέρα, η εισαγγελία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού με την κατηγορία της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, «μέχρι στιγμής η αρμόδια εισαγγελία του Ανοβέρου δεν έχει πάρει δημόσια θέση στην υπόθεση. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε μάλιστα σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί ούτε έγγραφη ανακοίνωση, ούτε συνέντευξη Τύπου».

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι «ο ίδιος ο πρώην βουλευτής πάντως ασκεί κριτική στην εισαγγελία, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι ήταν "υπερβολικοί" και πως "αντιτίθενται στις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου....Σύμφωνα με πληροφορίες μου η εισαγγελία δεν μου επιρρίπτει ποινικό αδίκημα. Ελπίζω ότι σύντομα η εισαγγελία θα παραδεχθεί ότι οι κατηγορίες ήταν αβάσιμες"... Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν ενδείξεις σε βάρος του Σεμπάστιαν Εντάτι σε στοιχεία, τα οποία οι καναδικές αρχές συγκέντρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια σε έρευνες με τον κωδικό Spade εναντίον διεθνούς σπείρας εμπορίας παιδικού πορνογραφικού υλικού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ