Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; -Η Guardian ρωτάει τους αναγνώστες αν πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - iefimerida.gr

Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; -Η Guardian ρωτάει τους αναγνώστες αν πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; -Η Guardian ρωτάει τους αναγνώστες της αν πρέπει να
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ σε ερώτηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα άνοιξε και πάλι τη συζήτηση γύρω από το θέμα. Για αυτό το λόγο η Guardian ζητά από τους αναγνώστες της να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Η βρετανική εφημερίδα διοργανώνει ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της (εδώ), ρωτώντας τους επισκέπτες αν είχε δίκιο ο Κλούνεϊ όταν δήλωσε πως πρέπει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστραφούν στην Ελλάδα. Εως τώρα η πλειοψηφία- το 67%- συμφωνεί με αυτή την άποψη, ενώ η ψηφοφορία κλείνει σε δύο ημέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Guardian απευθύνει αυτό το ερώτημα. Το είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2009, με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά- ως υπουργού Πολιτισμού τότε- πως και η βρετανική κοινή γνώμη είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων. Σε εκείνη την ψηφοφορία είχε επιβεβαιωθεί, καθώς το 95% είχε απαντήσει πως πράγματι στηρίζουν αυτή την άποψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ