Ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου υποστηρίζοντας πως κρατείται παράνομα. Παράλληλα θέτει ερωτήματα και καταγγέλλει σοβαρές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα αναφέρει παρεμβάσεις από υψηλόβαθμο πολιτικό παράγοντα του Πρωθυπουργικού Γραφείου και από κύκλωμα διαπλεκόμενων μεγαλοδικηγόρων. Την επιστολή την κοινοποίησε στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.Ο ίδιος εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι τα αρμόδια δικαστήρια, απορρίπτουν συστηματικά το αίτημά του για μετατροπή της ποινής του, παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει, ότι η ποινή στην οποία καταδικάσθηκε ( κάθειρξης 5 ετών), μετατρέπεται και εξαγοράζεται.
Παρά το γεγονός επίσης, ότι ένας μεγάλος αριθμός καταδικασθέντων στην ίδια ακριβώς ποινή, κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης διάταξης (άρθρο 82 Ποινικού Κώδικα), έχουν εξαγοράσει τις ποινές τους και βρίσκονται ελεύθεροι σπίτι τους.
Τα οκτώ ερωτήματα που θέτει προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, και στα οποία περιμένει απάντηση είναι τα εξής:
1) Αληθεύει ότι υψηλόβαθμος παράγων από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, «κολλητός» και πρώην υπάλληλος , σε χρηματιστηριακή εταιρεία των αντιδίκων μου, παρεμβαίνει, ώστε να μην γίνονται πλέον δεκτές αιτήσεις μετατροπής και εξαγοράς ποινών 5 ετών κάθειρξης, όπως ο νόμος σαφώς ορίζει ?
2) Γιατί από την κατάθεση και απόρριψη της πρώτης δικιάς μου αίτησης στο 5μελές αναστολών, δεν έχει γίνει πλέον δεκτή καμία αίτηση μετατροπής, για οποιονδήποτε καταδικασθέντα, αν και μέχρι τότε γινόταν δεκτές από τα δικαστήρια, όλες σχεδόν οι αντίστοιχες αιτήσεις μετατροπής, και μήπως αυτό στρέφεται ευθέως κατά του δικού μου αιτήματος
3) Αληθεύει ότι δέχεστε πιέσεις να τροποποιήσετε το σχετικό άρθρο 82 του ποινικού Κώδικα, με τρόπο που να απαγορεύει πλέον τη μετατροπή ποινών κάθειρξης 5 ετών.
4) Πώς αποδέχεστε ως ηγεσία της δικαιοσύνης, της μεγαλύτερης ανθρώπινης αρετής και εγγύησης, με την ίδια διάταξη νόμου και τις ίδιες τυπικές προϋποθέσεις να βρίσκονται Έλληνες Πολίτες στη φυλακή, όπως εγώ, και άλλοι έχοντας εξαγοράσει την ποινής τους, ελεύθεροι.
Αυτό ονομάζεται Δικαιοσύνη, ισονομία, ισοπολιτεία για όλους, και τι κάνετε για να αποκατασταθεί αμέσως η κατάφορη αδικία.
5) Ισχύει η αρχή ότι η αμφιβολία για όσα ο νόμος προβλέπει, είναι υπέρ του κατηγορουμένου, ειδικά μάλιστα όταν υπάρχουν ήδη τόσες αποφάσεις μετατροπής, που δημιουργούν ατράνταχτο δεδικασμένο.
6) Τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε και να ερευνήσετε καταγγελίες που διατρέχουν τα Μέσα Ενημέρωσης για κυκλώματα μεγαλοδικηγόρων που λυμαίνονται τη δικαιοσύνη και επηρεάζουν αποφάσεις, Τι κάνετε για να φράξετε τη δυνατότητα όσων το επιχειρούν ?
7) Δεν είμαι μόνο εντελώς αθώος , αφού μόνο στα παραμύθια μπορεί να γίνει δεκτή η κατηγορία του αντιδίκου, πρώην λογιστή μου. Αρκεί να διαβάσετε την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου, που με καταδίκασε. Θα διαπιστώσετε, και μόνο από την τεκμηρίωση των δύο δικαστών που με έκρινα αθώο- μεταξύ των οποίων η πρόεδρος- και των 3 που με καταδίκασαν, πόσο αστήρικτη είναι η απόφαση.
Τι σκοπεύετε να κάνετε, προκειμένου, να μην πηγαίνουν αθώοι άνθρωποι στη φυλακή, όπως εγώ.
8) Τί πρόκειται να κάνετε για το γεγονός ότι σε άλλη απόφαση που, πολύ πρόσφατα, κρίθηκα αθώος, ο εισαγγελέας άσκησε αμέσως έφεση υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα των αντιδίκων μου. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το σύνολο αυτών των επιχειρημάτων, είχε κριθεί πλήρως στην ακροαματική διαδικασία και ο εξαιρετικά έμπειρος εισαγγελέας της έδρας ζήτησε , χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, την αθώωσή μου?