Η συνταγή μίας τέλειας σχέσης: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε δεσμού - iefimerida.gr

Η συνταγή μίας τέλειας σχέσης: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε δεσμού

Η συνταγή μίας τέλειας σχέσης: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε δεσμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι αυτό που καθιστά μία σχέση υγιή και επιτυχημένη; Χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία από έρευνες για τις σχέσεις και τους δεσμούς, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα έξυπνο infographic που συνοψίζει όλα τα μυστικά που κρατάνε μία σχέση.

Οπως επισημαίνει η έρευνα, ένα υγιές ζευγάρι θα πρέπει να έχει μία αναλογία 5 θετικών αλληλεπιδράσεων για κάθε μία αρνητική. Ωστόσο στις μέρες μας δυστυχώς η αναλογία είναι 0.8 θετικές για κάθε μία αρνητική.

Μάλιστα στην έρευνα επισημαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό για το ζευγάρι να κάνει πράγματα μαζί και να συζητάνε τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα.

Σημαντικό είναι επίσης τα μικρά πράγματα που πρέπει να γίνονται σε καθημερινή βάση. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα κοπλιμέντα, η ένδειξη θαυμασμού, το να κάνει ο ένας κάτι καλό για τον άλλο και επίσης να θυμηθούν μαζί όμορφες κοινές στιγμές τους από το παρελθόν.

Οσο για τον τομέα της κρεβατοκάμαρας, τα ευτυχισμένα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Οπως επισημαίνει η έρευνα, το να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αυξάνει τα θετικά συναισθήματα του ζευγαριού κατά 44%, ενώ αν γίνεται σε συχνότερη βάση, το ποσοστό φτάνει το 55%.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, να επιβραβεύουμε και να ενθαρρύνουμε το ταίρι μας καθώς και να υποδεχόμαστε κάθε προσωπική του επιτυχία με ενθουσιασμό.

Επίσης το ζευγάρι πρέπει να έχει πολλές κοινές εμπειρίες, όπως να πάνε μαζί μία βόλτα, να φάνε μαζί σε ένα εστιατόριο, να πάνε διακοπές, να μαγειρέψουν μαζί, ή να πάνε σε μία συναυλία.

Ωστόσο όσο χαρούμενο κι αν είναι ένα ζευγάρι, οι καυγάδες είναι συχνά αναπόφευκτοι και χρειάζεται κι εκεί προσοχή: Οταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι τσακώνεται ο καυγάς τους συμπεριλαμβάνει χιούμορ, τρυφερότητα, αλλά και αμοιβαία αποδοχή και υποχώρηση. Αντίθετα οι πιο διαβρωτικοί για τη σχέση καυγάδες περιλαμβάνουν κριτική, άμυνα, ειρωνεία και φραστική επίθεση.

Στον τομέα του γάμου, μία Βρετανική έρευνα μετά από 20χρονη μελέτη, παρουσιάζει το ιδανικό προφίλ ενός παντρεμένου ζευγαριού. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι παντρεμένα λιγότερο από 5 χρόνια, δεν έχουν παιδιά, έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο άντρας εργάζεται σε μία ικανοποιητική δουλειά. Σύμφωνα με τα στατιστικά τα 2 πρώτα χρόνια γάμου, το ζευγάρι είναι στην κορύφωση της ευτυχίας του, ωστόσο μετά το πέρας αυτών, ο δείκτης ευτυχίας επιστρέφει στο προγαμιαίο του επίπεδο.

Η συνταγή μίας τέλειας σχέσης: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε δεσμού | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ