Δικαστήριο αποζημίωσε θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον -Για συναισθηματική βλάβη από το θάνατό του - iefimerida.gr

Δικαστήριο αποζημίωσε θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον -Για συναισθηματική βλάβη από το θάνατό του

Δικαστήριο αποζημίωσε θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον -Για συναισθηματική βλάβη από
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέρες ολόκληρες έκλαιγαν στους δρόμους, φορώντας ότι μπορούσε να τους θυμίσει τον αγαπημένο τους βασιλιά της ποπ. Δεν ήθελαν να το πιστέψουν, αλλά ήταν αλήθεια: ο Μάικλ Τζάκσον είχε πεθάνει. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ένιωσαν θλίψη, αλλά μόνο 34 έφτασαν σε αυτό το σημείο. Ζήτησαν αποζημίωση για την οδύνη που τους προκάλεσε ο θάνατος του σταρ.

Ενα δικαστήριο στη Γαλλία τους δικαίωσε. Οχι βέβαια, ακριβώς, στο βαθμό που θα ήθελαν. Επιδικάστηκε μεν αποζημίωση σε πέντε θαυμαστές του Τζάκσον, για συναισθηματική βλάβη που υπέστησαν από το θάνατό του, αλλά είχε συμβολική μορφή. Ελαβαν ένα ευρώ έκαστος.

Μία από τις πιο παράλογες υποθέσεις στα δικαστικά χρονικά εξετάστηκε στην Ορλεάνη, σύμφωνα με την Guardian. Εκεί, 34 θαυμαστές του «βασιλιά» κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γιατρού του Τζάκσον, για τον πόνο που τους προκάλεσε, όταν έστειλε στον... άλλο κόσμο τον τραγουδιστή. Ο Κόνραντ Μάρεϊ, ήδη, έχει φυλακιστεί για την υπόθεση από το 2011.

Το δικαστήριο έκρινε πως πέντε από τους θαυμαστές, δύο Γάλλοι, δύο Ελβετοί και ένας από το Βέλγιο, απέδειξαν ότι υπέφεραν συναισθηματικά εξαιτίας του θανάτου του Τζάκσον. Και για αυτό το λόγο τους επιδίκασε αποζημίωση ενός ευρώ. Οι θαυμαστές δεν φιλοδοξούσαν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα, αλλά ήλπιζαν πως θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στον τάφο του «βασιλιά», καθώς πλέον είναι «αναγνωρισμένα θύματα από το δικαστήριο» όπως υποστήριξαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Μάικλ Τζάκσον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ