«Βλέπουν» Μαζιώτη πίσω από την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, που «χτύπησε» ΝΔ και Γερμανό πρέσβη - iefimerida.gr

«Βλέπουν» Μαζιώτη πίσω από την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, που «χτύπησε» ΝΔ και Γερμανό πρέσβη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Νίκο Μαζιώτη «βλέπουν», σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές πίσω από την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών που έχει αναλάβει την ευθύνη τόσο για την επίθεση στη ΝΔ, όσο και στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στον ιστότοπο Tovima.gr «η ΟΛΑ είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ πριν από έναν χρόνο και έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι σε αυτήν συμμετείχε ο 43χρονος αντιεξουσιαστής Νίκος Μαζιώτης».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι προκηρύξεις για τις δύο επιθέσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά, υπάρχουν κάποια σημεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.: «Και οι δύο προκηρύξεις της ΟΛΑ έχουν σημαντικές ομοιότητες. Στεκόμαστε, όμως, ιδιαίτερα στο ότι για την επίθεση στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία, η οργάνωση, δεν αναφέρει οτιδήποτε για τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, τη διαφαινόμενη συνεργασία του με τον Μαζιώτη και την ανεύρεση του οπλοστασίου στο Παλαιό Φάληρο, παρότι υπήρχε σωρεία σχετικών δημοσιευμάτων για όλα αυτά. Ακόμη η ΟΛΑ εμφανίζεται να μην ξέρει και τι απέγινε η ρουκέτα που έριξε στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων γερμανικής φίρμας. Σε εκείνη την επίθεση της 12ης Ιανουαρίου 2014 (δηλαδή, ουσιαστικά δύο ημέρες μετά την κήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού ως δραπέτη) στην αντιπροσωπεία της Mercedes οι συμμετέχοντες στάθηκαν από την άλλη πλευρά της λεωφόρου Κύμης σε απόσταση τουλάχιστον 60 μέτρων από το κτίριο. Και έτσι μπορεί να θεωρηθεί ευτύχημα που δεν χτύπησε κάποιος άσχετος πολίτης ή η χαμένη ρουκέτα δεν εξερράγη στα χέρια κάποιου που περιδιάβαζε τη γύρω περιοχή. Περιμέναμε ότι ετοίμαζαν ένα δίδυμο χτύπημα εναντίον γερμανικού στόχου, όπως είχε κάνει και η 17Ν το 1999, αλλά ποτέ δεν αναμέναμε αυτή την παρακινδυνευμένη επίθεση στη Βαρυμπόμπη, η οποία δεν έγινε και αντιληπτή. Η οργάνωση δείχνει ότι ίσως αντιμετωπίζει επιχειρησιακά προβλήματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ