Συνεδριάζουν με έντονη πλέον την πίεση για αναστολή - iefimerida.gr

Συνεδριάζουν με έντονη πλέον την πίεση για αναστολή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί, τα προεδρεία των οποίων συνεδριάζουν λίγο μετά τις 11 το πρωί, στα γραφεία του Συνδέσμου τους στην Αθήνα.
Με δεδομένο το ρήγμα που παρουσιάστηκε, καθώς ήδη έχει ανασταλεί η απεργία σε Κω και Ρόδο και φήμες για επικείμενη αναστολή και σε άλλες περιοχές της χώρας κανείς δεν γνωρίζει την τελική απόφαση η οποία θα ληφθεί.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ο οποίος τους ζήτησε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως το τέλος Αυγούστου. Από την πλευρά του αυτοί του ζήτησαν να παγώσει τις διοικητικές ενέργειες σε βάρος όσων συναδέλφων τους κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Στάση αναμονής τηρούν οι αυτοκινητιστές στη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν στην Α΄ και τη Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου και αποτρέπουν κάθε συναλλαγή, με στόχο να εμποδίσουν το κράτος να εισπράξει χρήματα.

Τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων είχαν αποκλείσει νωρίτερα το πρωί ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά.

Οι αυτοκινητιστές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και αργά το μεσημέρι ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Χανίων Ηλίας Καραπατάκης θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος των ταξί στα Χανιά προχώρησε σήμερα σε καταγγελία υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε απειλές από αγνώστους.

Όπως υποστήριξε, οι απειλές αφορούσαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Ο κ Καραπατάκης ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία ωστόσο τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους ιδιοκτήτες ταξί που συνεχίζουν όπως είπε τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στη διεύθυνση Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών. Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Σήμερα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), καλεί κυβέρνηση και ιδιοκτήτες ταξί να προχωρήσουν με ψυχραιμία στην επίλυση των διαφωνιών τους, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, λειτουργούν βλαπτικά, όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για το προφίλ της χώρας μας στο εξωτερικό, με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό και τις εξαγωγές μας.

«Η απουσία των ταξί έχει μειώσει την κίνηση της τουριστικής και εμπορικής αγοράς, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την εικόνα Ελλάδας στο εξωτερικό και κλονίζοντας ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΒΕ.

Οι Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς υποστηρίζουν ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες, ο κάθε ένας από το πόστο του, να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων και «όχι να δίνουμε μόνοι μας τη χαριστική βολή, προκαλώντας με μαθηματική ακρίβεια κλείσιμο επιχειρήσεων και περαιτέρω μείωση της απασχόλησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ