Κλινήρης σε κλουβί ο Μουμπάρακ για ΤΙς δολοφονίες 840 διαδηλωτών (βίντεο) - iefimerida.gr

Κλινήρης σε κλουβί ο Μουμπάρακ για ΤΙς δολοφονίες 840 διαδηλωτών (βίντεο)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμετωπίζοντας την θανατική ποινή, θα δικαστεί ο πρώην Αιγύπτιος ηγέτης στη νέα δίκη που ορίστηκε για τις 15 Αυγούστου.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μουμπάρακ είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που οδηγείται στη δικαιοσύνη από τότε που ξεκίνησαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε ξαπλωμένος σε φορείο σε ένα μεταλλικό κλουβί αρκετά μεγάλο καθώς μαζί του δικάζονται οι δυο του γιοι, Αλάα και Γκαμάλ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δικαστής Άχμεντ Ρεφάατ ζήτησε ησυχία από το ακροατήριο όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ένας δικηγόρος των οικογενειών των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο στις αρχές του χρόνου δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Άντλι να σκοτώσει τους διαδηλωτές και ζήτησε την εκτέλεσή του.

"Έλαβε διαταγές από τον εκδιωχθέντα πρόεδρο να σκοτώσει τους διαδηλωτές (...) Ζητάμε να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στον κατηγορούμενο", δήλωσε ο δικηγόρος στον δικαστή αναφερόμενος στην υπόθεση του ελ Άντλι.

Ο ελ Άντλι δικάζεται μαζί με τον Μουμπάρακ και τους δύο γιους του Γκαμάλ και Αλάα.

Εξάλλου ο Μουμπάρακ θα διακομιστεί σε νοσοκομείο του Καΐρου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

Ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει σε νοσοκομείο στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας της Αστυνομίας, όπου διεξάγεται η δίκη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Ο Μουμπάρακ εξήλθε από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ," δήλωσε νωρίτερα στο Ρόιτερς ο Μοχάμεντ Ναγκίμπ, επικεφαλής ασφαλείας στο Νότιο Σινά. Νωρίτερα μία αυτοκινητοπομπή με τη συνοδεία ασθενοφόρων και οχημάτων ασφαλείας είχε αναχωρήσει από το νοσοκομείο στο θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας με προορισμό το τοπικό αεροδρόμιο.

Αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στο νοσοκομείο και απαγόρευαν την πρόσβαση σε μία ομάδα διαδηλωτών που φώναζε "Ο λαός θέλει να εκτελεστεί ο δολοφόνος."

Στο Κάιρο, η δίκη θα διεξαχθεί στην Αστυνομική Ακαδημία με ένα ειδικό κλουβί για τους κατηγορούμενους και μία γιγαντοοθόνη έξω από το κτίριο όπου θα μεταδίδεται η δίκη.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειας του Μουμπάρακ έφθασαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και πηγή του αεροδρομίου είπε ότι έχει προσγειωθεί στο τοπικό αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ